• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Stefan Sundström mellan skört och rått (recension)


Ensam på scenen med elförstärkt gitarr. Stefan Sundström ser ut som en annan Keith Richard när han sätter sig på en stol framför micken.

 

Adams och Evas gitarrlärare på scenen

 

Nu är Munken In The Park igång igen efter ett års uppehåll och den som fått äran att sparka igång festligheterna är Stefan Sundström. Alla har vi någon relation till den mannen. Själv hade jag, likt många andra i min generation, mitt första möte med honom som gitarrläraren i serien Adam och Eva.

Han kliver in ensam på scenen iklädd grön hatt, röd-lila skjorta, jeans och med en gitarr i handen. Han ser ut som en annan Keith Richard när han sätter sig på en stol framför micken. Han tycks vara på bra humör. Han skojar med oss i publiken och bjuder på sig själv, vilket verkar uppskattas.

 


Intimt och personligt med Stefan Sundström. Hans sånger tar upp kärleksbekymmer, vardagsskildringar och politik.

 

Spelningen igenom sitter Sundström ensam med gitarren och det ger en intim och personlig atmosfär. Kvällens repertoar är en blandning av gamla klassiker, som två av låtarna om Sabina, och nytt material som Dom feta åren är förbi. Han, känns det som, improviserar mycket.

Hans sånger är som en blandning av Cornelis Vreeswijk, Bob Dylan och Rolling Stones. Dom tar upp ämnen som kärleksbekymmer, vardagsskildringar och politik. Som exempel på det sista, så kör han i slutet en låt som heter Fredrik, nu är det dags att gå. Som helhet är Sundströms spelning en bra balans mellan skörhet och råhet.

Text och foto: Anton Augustsson

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

CHAMBERTS PLATS Norrköping

1 – 2 augusti 2014
Munken in the park

1 augusti 18.00
Stefan Sundström

LÄNKAR
Munken hemsida
Di Leva stämde gitarren och universum recension Kultursidan.nu 2/8 2014
Nu händer Munken in the park reportage Kultursidan.nu 31/7 2014

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.