• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Nu händer Munken in the park


Nämen. Ska det bli en Munken in the park här?

 

Från kaftaner till baktakt

 

Det var knappt så man trodde på det. Inget hände på Chamberts Plats som tydde på att Munken in the Park verkligen skulle bli av. Men, plötsligt, dagen innan evenemanget började man bygga scen och öltält. Det händer!

SPELSCHEMA

FREDAG 1/8 (Kaftandagen)

16.00 Musikquiz
18.00 Stefan Sundström
18.50 Prisutdelning Quiz
19.15 Thomas Di Leva
20.30 23 Till
22.00 Ebbot Lundberg

LÖRDAG 2/8 (Baktaktsdagen)

15.30 Sylvester Schlegel
16.45 Lars Demian
18.00 Hästpojken
19.15 Imperial State Electric
20.30 Looptroop
22.00 Syster Sol

 


Backstage. Bakom kulisserna.

Vad kan vi då vänta oss av festivalen? Här är en liten guide:

FREDAG

16.00 Musikquiz
Norrköpings största, påstår de. Kostar 100:-/pers inklusive mat och öl.
Sista dag att köpa biljett är idag, torsdag.

18.00 Stefan Sundström
Stefan har på sista tiden börjat uppträde med sin nyblivna fru, Karin Renberg (de har varit tillsammans i 30 år), och gör han det nu också så blir vi inte ledsna. Det blir intimt och närgånget. Och så spelar hon ju så bra gitarr!

18.50 Prisutdelning Quiz
Eller kiss-/andningspaus för de andra.

19.15 Thomas Di Leva
Kvällens första kaftanspelning. Sveriges egen rymdblomma frågar oss vad han kan tro på och är sig själv på ett helt unikt vis som man bara kan älska.

20.30 23 Till
Norrköpings trallpunkstoltheter gör sin fjärde (?) comeback. De hade som krav för att spela att de skulle få en attraktiv tid. De fick de och de är både de och vi glada för. Att hoppas på banjo är väl för mycket, men spelar de inte Hans sista vän (en parabolantenn) så stormar vi scenen. OK?

22.00 Ebbot Lundberg
Frontpersonen från Union Carbide Productions och senare de fantastiska psychrockarna The Soundtrack of our lives (nyss splittrade) vill man inte missa. (Särskilt om man missade TSOOL för två år sen eftersom man läst fel i programmet.) Han har numera blivit folkkär via ett TV-program.

LÖRDAG

15.30 Sylvester Schlegel
Före detta trummis i The Ark, som efter splittringen står på egna ben. 2014 tävlade Schlegel i Melodifestivalen med bidraget Bygdens son. Förvänta er rock som kan sin historia.

16.45 Lars Demian
Det var inte länge sen Demian spelade på Munken, men vi är glada för varje tillfälle att se honom. Hans parhäst David Tallroth är en sevärdhhet i sig. Han spelar trummor flöjt och bastuba… samtidigt. Stort jubel när han spelar låten Asien igen, där han nämner Norrköping.

18.00 Hästpojken
En Göteborgsgrupp med rötterna i Bad Cash Quartet och (med en tidigare medlem) i Broder Daniel. Men det var länge sen. 2007 släppte de sin första singel Shane MacGowan (ja, han utan tänder i The Pogues), och den hoppas vi givetvis få höra med lite lagom falsksång och fullt ös.

19.15 Imperial State Electric
Ännu en tidigare gäst (inifrån) Munken. Frontat av tidigare Hellacopters (och Entomdes) gitarrist Nicke Andersson. Vi kan inte vänta oss annat än sanslös rock ’n’ roll med effektpedalen i botten.

20.30 Looptroop
Jag trodde de hade bytt namn till Looptroop Rockers, men jag kan ha fel. Hur som helst har vi finfin hiphop för alla er unga gangstas med Promoe, Supreme, Embee och CosM.I.C. De slipper bli anmälda till Granskningsnämnden när de spelar live.

22.00 Syster Sol
Sveriges reggaedrottning avslutar festivalen med ett hejdundrande gung. Skank it fellas! Samhällskritik och samslöst sväng gör att vi kommer att gå leende hem. Aldrig har Chamberts Plats gungat så.

Text och foto: Michael Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

CHAMBERTS PLATS Norrköping

1– 2 augusti 2014
Munken in the park
Arr: Saliga munken

LÄNKAR
Saliga munken hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Nu händer Munken in the park

  1. Pingback: Satirikern Demian tar heder av klenoderna (recension) - KULTURSIDAN.nu