• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ett besök på Konstforums sommarutställning 2011


Solveig Uhr och Kerstin Sapire på Konstforum

 

Många olika intryck på sommarutställningen

 

Som väntat erbjuder Konstforums sommarutställning en mängd olika intryck. Bland de konstnärer som deltar med sina verk finns en uppsjö av olika tekniker representerade. I galleriets innersta rum, Hamnrummet, samsas oljemålningar med kolteckningar, broderier och tovade kreationer. Även i de övriga rummen är det mycket blandat, vilket ibland är en fördel och ibland en nackdel.

På vernissageaffischen kallas utställningen ”årets konstverkeri”, och då man siktat på att skapa ett ”fyrverkeri av konst och konsthantverk” så har man på ett sätt lyckats. Det är ganska spännande att gå runt i galleriet och kika på verk i olika former och storlekar, och aldrig riktigt veta vad som väntar runt hörnet. Tyvärr bidrar också mängden och variationen till en viss förvirring som ibland gör det svårt för besökaren  att orientera sig bland alla intryck. Därmed inte sagt att det som visas inte är bra, tvärtom finns det många intressanta guldkorn.

Falah Alani förklarar sin skulptur Rökstenen som ett eko av den urgamla stenstoden, men som något som istället avspeglar det samhälle vi lever i idag. Denna skulptur står effektfullt placerad långt bak i Trädgårdsrummet, där den får gott om spelrum. Detsamma gäller för Arto Palos silversmycken, som kan beskådas i en fristående monter i Stora rummet. En hel del av det som hänger på väggarna skymmer tyvärr varandra en del, men det uppmärksamma ögat kan som sagt hitta flera verk av intresse. Kerstin Sapires broderier, som hänger i fönsternischen i Hamnrummet, är exempel på verk som är väl värda att snoka reda på.

Vanan trogen har Konstforum gjort plats för en ensam konstnär i Studion, och denna gång var det dags för Anders Mattsson som arbetar med handgjort papper, måleri och foto. Hans arbeten skapar en vilsam, stämningsfull atmosfär i rummet och i flera av arbetena framkommer papprets struktur som en levande del av konstverket.

Sammantaget så är Konstforums sommarutställning rik på intryck och upplevelser, men för dem som verkligen vill upptäcka guldkornen krävs lite tid och tålamod. Det kan dock garanteras att det finns något för de flesta smaker, så Konstforum torde vara ett bra utflyktsmål en ledig försommardag.

Text och foto: Karolina Nilsson

  • Konstforum Norrköping

  • 21 maj kl.12-16
    21 maj – 10 juni

 

Länkar

Konstforum

KIFiN

Blandart

Hemslöjden i Linköping/Östergötland

FLER BILDER – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157626763820576″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.