• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Glasklar afton med Flinck

Thorsten Flinck i Doktor Glas.
Ett av många ansikten. Thorsten Flinck växlade mellan karaktärerna i Doktor Glas i enmansföreställningen i Hedvigs kyrka under Kulturnatten.

 

Förakt, ensamhet och publikens skratt

 

Thorsten Flincks förpremiär av Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas, lockade en stor publik på Kulturnatten i Norrköping.

Föreställningen drog ut lite på tiden då den vackra Hedvigskyrkan skulle fyllas av den långa kön och alla skulle få plats. Publiken var bred, men bestod framförallt av äldre som var mycket förväntansfulla.

 


Minimal scenografi räcker.

 

– Vi hör dig inte, får vi pengarna tillbaka nu, skrek några ur publiken.

Thorsten var på strålande humör och lät sig heller inte påverkas när publiken i föreställningens början skriker ut sitt missnöje angående ljudet. Det blir ju lätt rundgång i en kyrka och det är väl det enda att anmärka. En mygga var snabbt på plats och med lite humor så fick Thorsten tillbaka publikintresset.

Så kom det att fortsätta. Vi fick följa med den deprimerade Doktor Glas, den avskyvärda pastorn och hans desperata olyckliga fru. Trots en föreställning med många känslor och tankar kring liv och död, förakt, ensamhet och komplicerad kärlek, så lyckades Thorsten att fånga publikens skratt i rätt lägen.

Mina funderingar kring huruvida han skulle lyckas spela alla karaktärer helt själv, försvann snabbt. Hans spruckna och hyllade berättarröst förde oss in i handlingen, samtidigt han på ett smidigt sätt tog sig in i de olika karaktärerna.

Thorsten fängslar publiken. Han har en förmåga att fånga intresset och göra sig intressant. Att ensam på scenen kunna ge känslan av att det hände så mycket mer, är också att berömma.

 


Efter föreställningen vidtog skivförsäljning och signering.

 

Efter föreställning tog sig Thorsten tid för publiken. Man kunde köpa hans skivor, affischer, fotografera och få autografer. En äldre dam såg nöjd ut, över att få sin Doktor Glas bok signerad. Det var även många som gick fram och berättade hur nöjda de var med kvällen.

För er som även gillar Thorsten som artist, så släpper han en ny skiva inom snar framtid. Vad som gör den lite extra intressant, är att han själv har skrivit texterna denna gång.

Thorsten Flinck har 20 föreställningar med Doktor Glas framför sig i höst. Att Norrköping fick äran att ta del av en förpremiär, är tack vare att hans goda vän och favoritproducent Robert Mourad är just Norrköpingsbo. En hyllning på hans hemmaplan, kan man säga. Något som uppskattades stort även av oss övriga invånare.

Text och foto: Josefina Dernsjö

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

HEDVIGS KYRKA Norrköping

27 september 2014
Doktor Glas

efter Hjalmar Söderbergs roman
Av och med Thorsten Flinck

Prod: Robert Mourad

LÄNKAR
Thorsten Flinck hemsida

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.