• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Flimmer: Otäckt blodig katt-och-råtta-lek (recension)

Killers
Mord som konst.

 

Chockerar mindre härdade tittare

 

Killers är en blodig och mycket explicit film om en indonesisk journalist som blir influerad av en japansk företagsledare och seriemördare. En katt-och-råttalek, ofta i offentlighetens ljus, tar vid och det blir så småningom en konfrontation mellan ”eleven” och ”mästaren”, som vill göra mord till en konstform.

Sådana här filmer får man sällan se från Hollywood, den är definitivt för utstuderad för mainstreampubliken och närmar sig den mer renodlade slasher / gore-genren. Regissören har försökt fördjupa diskussionen genom att ta upp hur extremvåld påverkar vårt samhälle, men konsekvens saknas då det finns många luckor i handlingen, speciellt under första hälften, och det finns många klichéer i utförandet.

Några scener har en typ av svart humor också, men kanske är detta mer en film för mer nischade ”gore”-aficinados (även om den kanske är för ”soft” för dem) och många scener chockerar mindre härdade tittare, säkert många mer vana också. Med det sagt så är skådespelarprestationerna (Oka Antara, Rin Takanashi) bra och fotografiet / kamerahanteringen skicklig.

Text: Lars Henriksson
Foto: ur Killer /Filmfestivalen Flimmer

CNEMA Norrköping

4, 6, 10, 12 (extra) oktober 2014
Killers 2014

Genre: drama/skräck
Regissör: Kimo Stanboel & Timo Tjahjanto
Arr: Flimmer filmfestival

LÄNKAR
Imbd sida
Flimmer hemsida Facebook program

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.