• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Revyklöver vill trampa i Flygelns klaver

Kul att jobba ihop igen.
Kul att jobba ihop igen. Pontus Helander, Mattias Carlsson och Carina Perenkranz planerar för revy i Flygeln två helger i januari.

 

” Vi är lite av lyxlirare nu”

 

Kråkholmens klassiska fyrklöver har längtat och väntat. Nu planerar Pontus Helander, Carina Perenkranz, Mattias Carlsson och Maria Olofsson revy igen, bjuder på skratt i vintermörkret. Och på sällskap, från både Norge och Motala när de satsar stort i Flygeln. Trampa i klaveret är det fyndiga namnet med undertiteln en varierad revy. Med levande orkester.

– Det ska spruta av energi från scenen, säger Mattias Carlsson som tar med partnern och idékläckaren(!) Tore Myklebust från Norge. – Tore är en fantastiskt duktig sångare, sjunger både pop och storbandsjazz. Känd från norska Melodifestivalen.

– Maria Olofsson har inte setts så mycket på Norrköpingsscenerna de senaste åren. Och det var länge sedan vi jobbade med Uffe Holmertz, påpekar Carina Perenkranz.

 


– Nu repeterar jag med understudies, alltså med de som ska kunna hoppa in om rollinnehavarna blir sjuka. Mattias Carlsson har fortfarande regijobb med Sound of Music.

 

Mattias Carlsson bor numera i Norge men regiuppdraget för Östgötateaterns musikal Sound of Music (där både Pontus Helander och Maria Olofsson medverkar) har hållit honom fullt sysselsatt i Norrköping. Inte heller efter premiären kan han släppa taget helt.

Gänget passar på när Sound of Music tar ett par veckors uppehåll i januari. Under två veckoslut och fyra speldagar hoppas man kunna fylla Flygeln med sex föreställningar. Det kommer att bli en mat- och revyföreställning där gästerna sittande vid runda bord får en tvårättersmeny och bra underhållning.

– Varför vara ledig när man kan jobba, som Carina Perenkranz säger.

– Norge har en jätterevytradition. Det spelas revy i varenda buske och Norges stora skådespelare spelar revy på sommaren, berättar Mattias Carlsson.

Därför kan vi förvänta oss ett inslag av norska nummer (fast på svenska) i revyn som siktar mot en bred publik. Sång, dans och roligheter.

– Vi kan utlova att det blir mycket skratt, säger Pontus Helander. Vi ska ha roligt och det ska vara hög kvalitet! Årets julklapp!

 


– Jag turnerar mycket i höst, ofta med Pernilla Parszyk men också med monologen Shirley Valentine. Regiuppdrag i Valdemarsvik står också på tur för Carina Perenkranz.

 

Bakom satsningen står Chopp Event (Carina och Pontus) i samarbete med norska produktionsbolaget Starworks (Mattias och Tore). Och stämmer bara tid och tillfälle är det inte helt otänkbart att revyn går på norsk export.

– Vi är lite av lyxlirare nu, tycker Pontus Helander och syftar på att utan ansvaret för Skandiateatern kan han och Carina Perenkranz göra vad som faller dem in. ”Man måste våga bryta mönster.” I höst och vinter lägger Pontus tyngdpunkten på Sound of Music medan Carina turnerar.

Och snart drar ett annat revyarbete igång – i Valdemarsvik. Där Carina Perenkranz regisserar nyårsrevyn med Mimmi Trysberg, Jörgen Malmström, Bengt-Otto Ottosson och Camilla Andersson i ensemblen. Några av ungdomarna från sommarens föreställningar i Knäppingsborg vill hon också ta med sig.

– Där blir det lokalt! Det kan jag lova, säger Carina.

Revyns titel? Efter flera års anspelningar på muddringsarbetet är det dags för Ett rent nöje – om bara arbetsnamnet håller igenom repetitionerna.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin och Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

FLYGELN Norrköping

9 – 17 januari 2015
Trampa i klaveret – en varierad revy

Prod: Chopp Event AB och Starworks AS

MEDVERKANDE
Carina Perenkranz
Pontus Helander
Maria Olofsson
Mattias Carlsson
Tore Myklebust
Uffe Holmertz
Musiker

LÄNKAR
Chopp Event hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Revyklöver vill trampa i Flygelns klaver

  1. Pingback: Lyxigare revy i fullsatta Flygeln (recension) - KULTURSIDAN.nu