• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Studio Skandia ny scen för tv-konserter

Johans band
Än finns spåren kvar efter Rent. Rent-regissören Johan Pettersson med band spelade in konsert för tv-sändning.

 

Konserter tv-sänds följande helg

 

I våras tog Nordrama med ägarna Bo Lindström och Per Enstedt över anrika Skandiateatern och förvandlade lokalen till multiscenen Studio Skandia. För här ska bli mer än teater, bland annat konserter med och utan tv-inspelning för 24nt och 24corren. Inspelningarna sker inför publik, och tv-sändningarna sker sedan under lördag/söndag.

Jacob Huddén med MR Spruce & Friends stod på scen följd av Johan Pettersson med musiker vid måndagens inspelning.

 


Jacob Huddén med Mr Spruce & Friends.

 

Utan att recensera de olika artisterna närmare så kan i alla fall sägas att akterna bjöd på bra musik. Jakob presenterade i MR Spruce musikerna Mattias Karlsson på bas, Anders Grahn på gitarr och Stefan Wållberg på trummor. Som ”friends” återstod då multimusikern och engelsmannen Mitch Hiller, en man med en minst sagt gedigen bakgrund. Många av låtarna de spelade var Jacob Huddéns egna kompositioner.

Efter pausen intog Johan Pettersson med musiker scenen. Johan Pettersson har mest gjort sig känd som regissör, bland annat av musikalen Rent som gavs just på denna scen tidigare i år innan Nordrama tog över. Utöver Johan som spelar gitarr och sjunger så bestod musikerna av John-Luis Herrera Adaros på bas, Pelle Lindh på sologitarr och Jocke Sandén på trummor.

 


Men är det inte… Frontiers Magnus Jonsson som är Studio Skandias ljudtekniker.

 

Studio Skandia bygger i hög grad på sin mediakompetens och erbjuder oss Norrköpingsbor underhållning på köpet. Studion spelade in måndagskvällens konsert för sändning i tv-kanalerna kommande lördag/söndag. Fortsättningsvis kommer inspelningarna att ske under tisdagskvällar och de är öppna för publik.

Till skillnad från de stora tv-kanalernas inspelningar så kör man här rakt på som under en direktsändning. Inga omtagningar, vilket gör att man som publik känner sig som en konsertbesökare och inte som en statist.

Satsningen är nu inne i en startperiod med lokala artister på en lokal scen och i lokala medier. Men Nordrama planerar även för en framtid med artister på nationell nivå. Fortfarande i Studio Skandia som fått en fin uppfräschning med ljus och rymd.

En satsning görs också på dansmusik, då tv-utrustningen får stå kvar i båsen. Förra helgen gästades Studio Skandia av Predas sextett som spelar jazz i klassisk Nalenstil. Då var det bara för publiken att dansa-lyssna-dansa.

Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

STUDIO SKANDIA Norrköping

13 oktober 2014
Jacob Huddén – Mr Spruce & Friends
Johan Pettersson med musiker

Konsert med tv-inspelning
Prod: Nordrama

LÄNKAR
Studio Skandia hemsida Facebook
Smygpremiär på Studio Skandia reportage Kultursidan.nu 19/5 2014
Skandiateatern blir Studio Skandia reportage Kultursidan.nu 8/5 2014

Bookmark the permalink.

Comments are closed.