• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Vardagsliv i Marielund på fotografi

Mitt Marielund.Mitt Marielund. Åtta ungdomar i Konst-Pimpa ställer ut foton från Marielund.

 

Bildspel på husfasad i Marielund

 

Vardagsbilder från Marielund. Med inspiration från Föreningen Gamla Norrköpings bilder från området innan det revs sent 1960-tal har åtta ungdomar i Konst-Pimpa fotograferat sin stadsdel. Premiär på Stadsmuseet och i Marielund.

 


Marielund har en egen fotbollsplan.

 

På lördag inviger konstnären Sahar Burhan utställningen Mitt Marielund i Stadsmuseets Rum för fotografi. Åtta ungdomar har fotograferat i sitt bostadsområde och fångat både miljöer och personer på bild. Det är vardagsbilder som ger en känsla av livet i Marielund.

Gårdsmiljöer, fotbollsplanen, butiken tvärs över gatan. Barn och vuxna, mest barn. Inspirationen till fotoutställningen har bland annat hämtats från Föreningen Gamla Norrköpings samling av Marielundsbilder tagna under åren 1965-66, innan gamla Marielund revs.

Utställningen har gjorts inom ramen för projektet Konst-Pimpa, som under ledning av Eva Lundgren Stenbom pågått sedan 2012. Kultursidan.nu har tidigare berättat om flera delprojekt. Syftet med Konst-Pimpa är att ungdomar som bor i Marielund skall få påverka och bidra till att området blir en bra stadsdel att bo och växa upp i.

Utöver fotografierna på Stadsmuseet så blir det bildvisning i gigantformat i Marielund. Alla bilder projiceras på en fasad i ett bildspel alla dagar mellan kl 17 – 19. Både utställningen och bildspelet pågår till den 15 januari 2015.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

STADSMUSEET Norrköping

MARIELUND Norrköping

1 november 2014 – 15 januari 2015
Vernissage 1/11, invigning kl 14 av Sahar Burhan
Mitt Marielund
Fotoutställning (museet) och bildspel (Marielund)
Konst-Pimpa

FOTOGRAFER
Aram Alhaidar, Shahad Alkhalisi, Yousif Alkhalisi, Zamzam Addok Abdi Addo, Aasma Samatar, Rafiil Alazzawi, Amani Ali

LÄNKAR
Konst-Pimpa Facebook
Norrköpings stadsmuseum hemsida Facebook
Om Konst-Pimpa Kultursidan.nu 2012-2014

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.