• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Premiär för Famous for fifteen minutes

Förberedelser.

Förberedelser. Det bubblar av aktivitet på Hagebyhus. Här är det sminkning på gång.

 

Gränsöverskridande kultursatsning

 

35 ungdomar repeterar intensivt under höstlovet med pjäsen Famous for fifteen minutes av Matthew Allen. Premiären är på Hagebyhus lördag 1 november. Pjäsen handlar om ett gäng ungdomar som beger sig till New York för att bli just ”famous”. Hur långt är man beredd att gå för att passa in i en verklighet som inte är som man har tänkt sig? När släpper man sin personliga integritet för att passa in?

Kulturskolan i Norrköping och fritidsgårdarna gör ännu en stor teatersatsning efter förra årets lyckade Shakespearemusikal Som ni vill ha det. Regissören Pia Molin har bearbetat Matthew Allens pjäs som har blivit ett stort multimediaprojekt.

 


Ungdomarna både står på scenen och spelar i orkestern.

 

Främst är det högstadie- och gymnasieelever i Norrköping som medverkar. Projektet innehåller dans, teater, musik och sång. Film ingår också och gruppen är även delaktig i koreografi och musikskrivande. Eleverna backas upp av Kulturskolans lärare och ledare från Fritidsgårdarna.

Ett annat syfte med uppsättningen är att ungdomar med olika bakgrunder, kulturer och från olika stadsdelar ska träffas och utöva sina konstarter.

En liten titt på repetitionerna under onsdagen visar på rikliga inslag av sång, musik och dans. Det är tydligt att ungdomarna har fått chans att delta med det var och en själv ser som sitt stora intresse.

Regissören Pia Molin gav sina instruktioner på ett lugn och trevligt sätt innan hon försvann till regibordet för att inte störa repet.

– Kör bara på, vad som än händer, var i stort hennes budskap.

Jag lämnar Hagebyhus imponerad över ungdomarnas prestationer men också över den verksamhet som bedrivs genom Kulturskolan och andra aktörer i Norrköping. Vi har ett aktivt kulturliv på bredden med många aktörer i Norrköping.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

HAGEBYHUS Norrköping

1, 4, 7 november kl 18 samt 8 november kl 16 2014
Famous for fifteen minutes
av Matthew Allen

Regi: Pia Molin
Prod: Kulturskolan och Fritidsgårdarna

LÄNKAR
Famous for fifteen minutes FB-evenemang
Kulturskolan hemsida

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.