• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Indisk tjejpunkband spelar på Kulturhuset

The Vinyl Records
Punktjejer från Indien. The Vinyl Records slår hål på fördomar och sticker ut även i mångkulturella Indien. Ikväll spelar de på Kulturhuset.

 

Riot Grrrls-rörelsen lever

 

Ikväll. Pop/punkrock/rockbandet The Vinyl Records sågs i tv-programmet Kobras avsnitt om Riot Grrrls-rörelsen. Musikarrangören Johan Karlberg, Kultivator, tände på alla fyra och tog kontakt med det coola bandet. På Kulturhusets scen står även Norrköpingsbandet Luntgatan Girls och Karlbergs eget band Bellaroush, från Göteborg.

– I tv-programmet Kobra i våras handlade ett av avsnitten om Riot Grrrls-rörelsen. I det programmet var det indiska bandet The Vinyl Records med. Det är fyra tjejer som spelar pop/punkrock/rock. Jag tyckte dom var väldigt coola så jag har försökt fixa hit dom för en turné tillsammans med oss i Bellaroush. Det visade sig att Södra teatern i Stockholm hade fått samma idé och helt plötsligt blev allt av.

 


Stämning. Bellaroush sex medlemmar bidrar till bredd i musiken. Sången är en viktig del.

 

Åttio procent bonde och 20 procent musiker och arrangör, då är Kultivator ett fyndigt namn för konsertmakaren. Johan Karlberg har nyligen flyttat tillbaka till Norrköping efter sju år i Göteborg. Där spelade han i Bellaroush, ett band som hängt med sedan 2009 och som spelar på Kulturhusets scen i kväll.

Bellaroush har tidigare släppt två ep-skivor och senaste singeln Political play. En fullängdare kommer längre fram i vinter. Stämsjungande (fyra av sex sjunger) Bellaroush rör sig över en bred genremix från soulballader till elektronisk reggae med inslag av hiphop.

Luntgatan Girls, Norrköpingsbandet i Riot Grrrls efterföljd, medverkar också på konserten på hemmascenen i Kulturhuset. Bandet släppte två nya låtar på sensommaren.

På söndag spelar The Vinyl Records i Göteborg tillsammans med Bellaroush. Konserten på Södra teaterns helgfestival Red Bull Music Academy Weekender ägde rum i fredags. Också där spelade Bellaroush. The Vinyl Records bjöd in Maria Andersson från Sahara Hotnights som gästartist.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Bellaroush och The Vinyl Records/Kultivator samt Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

KULTURHUSET Norrköping

1 november 2014 insläpp från 19.30
Luntgatan Girls
The Vinyl Records
Bellaroush

konsert
Arr: Kultivator i samarbete med Sensus och Kulturhuset

LÄNKAR
Konsertevenemang Facebook
Om Riot Grrls GrrrlCollection  Kobra/play
The Vinyl Records Facebook YouTube Bellaroush hemsida YouTube
Luntgatan Girls hemsida Facebook
Kulturhuset hemsida Facebook
Luntgatan Girls släpper två nya låtar recension Kultursidan.nu 27/8 2014

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.