• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kul konstgrepp skapade förvirring i byråkratin

Marion Kahnert filar
Mahrion Kahnert filar på en liten figur.

 

Diarieföra eller inte? Muta eller inte?

 

Inget nytt under solen. Men ett kul grepp som lett till både frågor och förvirring i den kommunala byråkratin. Två fritidspolitiker har svarat på Kultursidan.nu:s enkät om Marion Kahnerts Utställning i brevlådan med verket ”Vilse i maskineriet”. En av dem, Åke Bjurhamn, är själv konstnär, medan Friedriche Gerlach, språkrör för Miljöpartiet, är doktorand på Tema Barn vid Linköpings universitet.

”Jag tycker att det är ett kul grepp att nå ut på det viset och skapa debatt. Det har Marion redan lyckats med. Att verket heter ”Vilse i maskineriet” är väldigt talande för reaktionerna på detta efter bara några dagar. Som jag upplevde, så rådde det en viss vilsenhet kring vad man nu gör med konstverk som skickades till politiker. Diarieföra eller inte diarieföra? Är ett konstverk i brevlådan mutor eller inte? Underbart! Vilse i den kommunala byråkratin! Jag kommer däremot inte köpa verket jag fick hem, utan skicka tillbaka det, tror att verket i sin helhet är mer intrycksfull än den lilla delen som jag fick hem för sig. (Är lite nyfiken hur det stora verket kommer att se ut.) Oavsett om politiker och tjänstemän gillar Marions konstverk eller inte, så är det redan en succé. Hur många tavlor av Norrköpingskonstnärer uppmärksammas i media och diskuteras i de politiska korridorerna?

Tycker det är bara kul att vara anonym medskapare av verket. Varför inte? Jag kommer absolut titta på det under kulturnatten.”

Mvh

Friederike Gerlach (MP)

 

”Marion Kahnert är en kreativ och kul konstnär. Hennes grepp är bra och lite liknar det ”Mail-Art” som var populärt på 70-talet.

Det ska bli väldigt intressant att se hur politiker och tjänstemän svarar på idén. Och om det är skillnad på grupperna?”

Åke Bjurhamn (FP)

 

  • ENKÄTEN

  • sändes till de politiker, ordinarie och suppleanter, i kommunfullmäktige (konstnärens målgrupp) som även sitter i kultur- och fritidsnämnden.
  • Du är en av de som fått dig tillsänt ett konstverk av Norrköpingskonstnären Marion Kahnert.
    Kultursidan.nu är nyfiken på – och tacksam för ditt svar på – hur du ställer dig till konstprojektet.
  • Är det ett kul grepp att nå ut med konst på?
    JA, för att….
    NEJ, för att
  • Du blir (anonym) medskapare till det slutgiltiga verket som kommer att visas på Kulturnatten den 24 september.
    Hur ser du på den saken?

    BRA, för att…
    DÅLIGT, för att…

 

LÄNKAR

Friedrike Gerlach

Åke Bjurhamns Fanzinet

En chansning med utvald konstpublik Kultursidan.nu 27/5 2011

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.