• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

En Julshow för alla på FMG

TV Med Donna
Direktsändning. Nu blir det TV med Donna.

 

Treårseleverna stöttar bakom kulisserna

 

Ettornas Julshow har blivit en viktig tradition för Film- och Musikgymnasiet i Norrköping. I onsdags var det dags för föreställning. Lilla Teatern fylldes med publik två gånger om.

 


Alla var där. Och familj och vänner fyllde Lilla teatern.

 

Med tanke på att eleverna bara haft höstterminen på sig för förberedelser så måste man säga att resultatet är imponerande. De olika numren avlöste varandra i rask följd. Med dialog, sång, musik och teknik. Allt mycket uppskattat av skolkamrater, familj och vänner.

Enligt skolans hemsida så börjar man med att i ämnet Estetisk kommunikation pröva sina sceniska förmågor då man spelar tillsammans. Därefter improviserar man tillsammans fram ett manus som utspelar sig i någon form av TV/Film-miljö. På så sätt får man med alla inriktningarna: film, musik och scen och musikal i produktionen.

Genom projektet lär eleverna känna varandra snabbt och effektivt då Julshowen är gemensamt mål. Sammantaget så rör det sig om cirka 50 elever som medverkar med sång, dans, musik, dialog, gestaltning och filminslag. Föreställningen ”direktsänds” på filmduk i salongen.

Inför Julshowen kommer eleverna i kontakt med kostym och scensmink för första gången. Treårseleverna studerar samtidigt kursen sceniskt ledarskap, och stöttar bakom kulisserna med både regi och sminktips.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Lilla Teatern Norrköping

10 december 2014
Julshow

Prod: Film- och musikgymnasiet

LÄNKAR
Film- och musikgymnasiet hemsida Facebook
Lilla teatern hemsida

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.