• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Slakteriet öppnar porten för musiken

Slakteriet öppnar dörrarna för musiken.
Rostfritt och kakel. Slakteriet öppnar dörrarna för den lokala musiken i Linköping.

 

Kombinerar kända band med lokala förmågor

 

Are you a rocksoldier? Or simply a rebel without a cause? Märvel, Supercharger och tre lokala band spelar på nystartade Slakteriet i Linköping. Julrocken inleder en satsning på regionala band i olika genrer.

 


Linköpingsbandet Märvel turnerade med Dregen. Nu är de Julrockens huvudakt.

 

Först ut är Märvel, som letar efter ambassadörer som vill sprida deras gospel om rock. De är ett av de band som uppträder under Julrocken på Linköpings nya musikscen Slakteri & scen på lördag. Märvel är från Linköping och 2013 handplockades de av Dregen att följa med på hans turne som soloartist i Skandinavien. Nu har man precis släppt sin fjärde skiva: Hadal Zone Express.

Det andra kända bandet är danska Supercharger med deras nya uttrycksfulla singel Blood red lips, med 183.000 spelningar på Spotify och har just avverkat en Europaturné där man framförallt har slagit igenom i Tyskland. Nu har man fångat in dessa band för att passa in i spelningarna gällande deras turnéplan.

Uppträder gör också tre andra band: Vakant, The Pollutions och Rex Rodney. Helt enkelt lokala band på uppåtgående som valts ut för detta tillfälle av studieförbundet Sensus. Genom att kombinera kända band med lokala förmågor har man skapat en intressant musikscen där lokala förmågor får chansen att visa upp sig och få en ny publik. På detta sätt skapar man även ett format som mer liknar en konsert och ger en större upplevelse för publiken.

 


– Det är mitt brinnande intresse för musik som driver mig till att skapa en ny arena för musik, säger Pierre Norrby, skaparen av Slakteri & scen.

 

Pierre Norrby har jobbat med arrangemang av konserter tidigare under flera av sina anställningar i restaurangbranschen och har på så sätt skaffat sig en rad kontakter i musikbranschen. Flera kollegor hjälper till och man håller nere kostnaderna. Tidigare har han jobbat med det lilla men satsar nu i det stora. Meningen är att man ska satsa på östgötska band som drar publik. Här är band som Märvel, Sabaton och Ghost utmärkta exempel.

– Lokala band har det svårt för det saknas scener för dem att växa på och slå igenom. Vi har Konsert & Kongress men de är alldeles och för stora och dyra, tycker Pierre Norrby.

Meningen är att man ska satsa på alla musikgenrer: reggae i januari, blues i februari, indiepop och pop senare. Inledningsvis blir det en gång i månaden för att om det sedan lyckas utökas till två till tre gånger i månaden. För att skapa rätta känslan kring själva musiken så kommer man att arbeta hårt. När man kör reggae vill man skapa en psykadelisk känsla med hjälp av lasrar, kamouflagenät och sandstrand eller liknande. En idé är att köra Rockabilly med tidsenliga motorcyklar och bilar.

– Vi satar på rätt miljö och vi vill rocka ned stället till att bli en musikpub, musiken ska rocka fett och vi bjuder på överraskningar i form av gästkändisar, säger Pierre Norrby hemlighetsfullt.

 


Tegel, kakel, rostfritt. Stort, ruffigt och rått.

 

Jag betraktar lokalerna som är inrymda i ett gammalt slakteri och inser att här finns alla möjligheter med att lyckas med satsningen. Intrycket är rustikt, ruffigt och passar väl in som musikscen. Den stora musiksalen rymmer 600-800 personer och skapar i sig en atmosfär som passar perfekt som rum för musik med sitt naturliga eko. Nästan allt av interiören är original från den tiden då det var ett slakteri. Kaklet i baren är original och man har byggt upp en tuff bar med byggblock och en rostig järnskiva som bardisk. I taket finns luckor av gammal industrikaraktär där man förr öste ned foder till djuren.

För dig som gillar livemusik när den är som bäst så är det här den bästa julklappen som du kan få…

Text: Per Oddman
Foto: Per Oddman och Bengt Persson / www.musicstage.se

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

SLAKTERIET Linköping

20 december 2014 kl 18–01
Julrock

Konsert
Prod: Sensus och Bistro latour

MEDVERKANDE
Märvel
SuperCharger
Vakant
The Pollutions
Rex Rodney

LÄNKAR
Slakteriet hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Slakteriet öppnar porten för musiken

  1. Pingback: Banden Julrockade fett på Slakteriet - KULTURSIDAN.nu