• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Vem är inte lite rädd… på Kulturskolan (recension)

Uppställning efter föreställningen.
Skelettorkestern och tre körer från Kulturskolan bjöd på en härlig familjeföreställning.

 

Kulturringen invigs med Öppet hus

 

Kulturskolan i Norrköping hade på måndagen premiär för familjeföreställningen Vem är inte lite rädd… Medverkande gjorde körerna Tonträffarna, Tonhöjdarna, Tonstänket uppbackade av Skelettorkestern.

”Är du rädd? För vad? Mörker, spöken eller andra läskigheter? Kan det vara så att den du är rädd för också är rädd för något? Går alla omkring och är rädda?” Så stod att läsa på programbladet till föreställningen.

Ett stort antal ungdomar bjuder på en härlig föreställning under drygt 40 minuter med manus, scenografi, regi och koreografi av Kristina Burin Eriksson och Susanna Persson. Duktigt och sevärt!

Vem är inte lite rädd… innehåller 20 nummer med ett stort antal mer eller mindre läskiga melodier av bland andra Barbro Lindgren och Lennart Hellsing. Jag är imponerad av dessa unga personer som på ett så ledigt och proffsigt sätt intar scenen och verkligen underhåller publiken, som naturligtvis mest består av anhöriga.

Föreställningen visas offentligt 2 och 3 mars. Dessutom ges den dagtid för skolklasser. Vem är inte lite rädd… spelas i Kulturskolans nya lokaler på Fotbollsgatan invid Nya Parken.

De ungdomar som presenterade detta är värda all uppskattning för ett bra jobb. Tyvärr kan vi inte ge bildexempel på de olika inslagens gestaltning, då det bara var tillåtet att fotografera efter föreställningen vilket gör att vi inte kan förmedla föreställningens starkare inslag.

Media var inbjudna och vi identifierade de som inte skulle fotograferas, men blev ändå nekade att ta bilder under föreställningen. Vi hänvisades till en konstgjord uppställning efter föreställningen.

Lokalerna som togs i anspråk i oktober i höstas kommer att invigas nu på onsdag 4 mars då det också är Öppet hus. Det blir förstås ännu mera sång och musik men också instrumentprovning och Workshops i rytmik, drama, bild och film. Kulturskolans lokalsamarbete med Ektorpsringens mellanstadieskola, som också visar upp sig, har fått namnet Kulturringen.

Klipper bandet gör Kultur- och fritidsnämndens ordförande Olle Vikmång.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

KULTURSKOLAN Norrköping

2–3 mars 2015 kl 18.30
Vem är inte lite rädd…

Familjeföreställning
med läskiga låtar av bl.a. Barbro Lindgren, Lennart Hellsing
Manus, scenografi, regi och koreografi: Kristina Burin Eriksson och Susanna Persson

MEDVERKANDE
körerna Tonträffarna, Tonhöjdarna, Tonstänket
Skelettorkestern

4 mars 17.30 – 19.45
Öppet hus & Invigning
Uppträdanden

Instrumentprovning
Workshops
Tipspromenad

LÄNKAR
Kulturskolan hemsida Facebook

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.