• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Roland Engdahls cd fylld med gäster

Roland Engdahl
Roland Engdahl är en mångkunnig musiker. Nu när han gjort en cd i goda gästers lag
har han förstås tagit fram trombonen. Dessutom spelar han piano, syntar och elbas på skivan.

 


Ljudspår, ett kort bildspel med musik.

 

Anspråkslös skivtitel gömmer godbitar

 

Titeln Roland Engdahl med gäster är namnet på en ny CD-skiva som månginstrumentalisten Roland Engdahl släppt nu i sommar.

Roland, som började spela trombone i Valdemarsviks Blåsorkester redan som nioåring, är en välkänd musiker som kompat många kända artister genom åren. Under tio år var han medlem i Café Norrköpings husband som spelade under Lars-Åke Svantessons ledning och sedan början av 1980-talet spelar han med populära dansbandet Max Rogers.

”Med gäster” i skivtiteln gömmer Roland flera av de populära artister han arbetar tillsammans med, vilket gör att inte bara utsocknes storheter utan även många lokala musiker och sångare också klivit in i studion. Här återfinner vi Eddie Oliva, Claes Lövgren, Fredrik Edkrantz men också Åsa Sjöberg, Zandra Hellberg, Ulf Holmertz, Rolf Karlsson och Jonny Linde. I några nummer spelar också Max Rogers. Ragnar Dahlberg förekommer också med egen dikt ”Höstvals” som tonsatts av Roland Engdahl.

Skivan bjuder på ett omväxlande material med kända melodier Buena Sera, O store Gud, Georgia, Moon River, Nocturne. Men det finns också exempel på mindre kända melodier som Ulf Holmertz Se hur Vättern glittrar, Zandra Hellbergs Blir vinter vår sång och Roland Engdahls egen Drömmar.

Rolands långa erfarenhet som musiker visar sig i skivans kvalité. Valet av gäster och melodival gör skivan omväxlande och lättlyssnad. Ingenting har heller lämnats åt slumpen när skivan producerats utan resultatet är verkligen bra.

Skivan kan man köpa när Roland framträder. Den säljs även i Jisands klädbutik och blomsterbutiken Vita Duvan i Norrköping samt i Söderköpings bokhandel.

Text och foto: Sven Åke Molund
Bildspel: musik från cd:n, foto Sven Åke Molund, redigering Ann-Charlotte Sandelin

 

 • CD

 • 2011
  Roland Engdahl med gäster
  Producerad hos Milkstudios
 • MEDVERKANDE
  Roland Engdahl
  Åsa Sjöberg
  Fredrik Edkrantz
  Max Rogers
  Eddie Oliva
  Zandra Hellberg
  Claes Lövgren
  Ulf Holmertz
  Rolf Carlsson
  Ragnar Dahlberg
  Jonny Linde

 

LÄNKAR
Milkstudios hemsida
Roland Engdahl på Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.