• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Bondens Bokhylla firar tio år

BondensBokhylla
Författare i sommarens bokhylla. Hans Gunnarsson kommer ursprungligen från Finspång medan Louise Hoffsten har djupa rötter i Linköping.

 

Mest självbiografier och deckare

 

Från kokbok och deckare till romaner och självbiografier. Tio författare, varav två med östgötsk anknytning – Hans Gunnarsson och Louise Hoffsten, gästar kanalhamnen i sommar. För tionde året i rad bjuder Bondens Crêperie & Lanthandel in till författarmöten.

Kokboksförfattaren Monika Ahlberg inleder sommaren 15 juni. Hon var med och startade 1990-talets stora kokbokstrend med Rosendals trädgårdscafé. Sedan dess har matprofilen gett ut ytterligare 20 böcker.

Journalisten, marinarkeologen och författaren Catharina Ingelman-Sundberg har förutom sina historiska romaner gjort succé med de humoristiska feelgood-böckerna ”Kaffe med rån” samt ”Låna är silver, råna är guld”.

 

Mian Lodalen
Mian Lodalen kommer tillsammans med Felicia Feldt.

 

Tio författare fördelat på nio tillfällen; sista veckan i juni dubblerar Mian Lodalen och Felicia Feldt. Båda gjorde det förbjudna när de skrev utlämnande och personliga självbiografier där de berättade om sina föräldrar i Dårens dotter och den omdiskuterade Felicia försvann.

I juli kommer två aktuella romanförattare. Hans Gunnarsson är finspångssonen som med stora filmmanus, noveller och flertalet romaner i bagaget nu är aktuell med All inclusive, en roman om turister på Guadalope. Kultursidan.nu:s recensent läser en kritik mot den västerländska livsstilen, en flykt undan livets villkor.

Även Karolina Ramqvist är en uppmärksammad romanförfattare, i mars kom Den vita staden, en fristående fortsättning på Flickvännen.

Därefter blir det deckarförfattare. Kristina Appelqvist har precis kommit ut med Flickan framför muren, den andra boken i akademisk miljö med litteraturforskaren Helena Waller som huvudperson. Populäre Björn Hellberg kommer igen, den välkände tennisexperten, radio- och tv-profilen, På spåret-domaren och tillika en av Sveriges mest produktiva deckarförfattare med serierna om Lovikenpoliserna och kommisarien Sten Wall.

Augusti avslutar med ytterligare två författare som skrivit självbiografier. Historiepofessorn Yvonne Hirdman vänder blicken inåt i Medan jag var ung: ego-historia från 1900-talet. 2010 fick hon Augustpriset för Den röda grevinnan, en biografi över sin mamma.

Louise Hoffsten, bördig från Linköping, har tillsammans med Lena Katarina Swanberg skrivit En näve grus. Där gör bluesartisten nedslag i sitt liv och berättar enligt Kultursidan.nu:s recensent om musikarvet från pappan, kärleken till familjen och om livets kompost.

Biljetter släpps sista lördagen i maj och säljs endast på Bondens Crêperie & Lanthandel samt i Söderköpings Bokhandel & Antikvariat.

Foto: Anna-Lena Ahlström, PeO Persson och Martin Stenmark

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

BONDENS CRÊPERIE Söderköping

Sommaren 2015 Måndagar kl 19
Bondens bokhylla

Författarsamtal
Arr: Söderköpings teaterförening tillsammans med Bondens Crêperie & Lanthandel, Söderköpings Bokhandel & Antikvariat, Stadsbiblioteket och Kulturkontoret, Söderköpings kommun och studieförbundet Vuxenskolan

Juni
15/6 Monika Ahlberg
22/6 Catharina Ingelman-Sundberg
29/6 Mian Lodalen och Felicia Feldt

Juli
6/7 Hans Gunnarsson 
recension
13/7 Karolina Ramqvist
20/7 Kristina Appelqvist
27/7 Björn Hellberg

Augusti
3/8 Yvonne Hirdman
10/8 Louise Hoffsten recension

LÄNKAR
Bondens bokhylla Info Bondens Facebook

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.