• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Jiiiha! för Trailerpark Idlers (recension)

Trailerpark Idlers
Trailerpark Idlers värmde i Knäppingsborg en kylslagen tisdagskväll.

 

Traditionell originalcountry med ståbas

 

Som en sorts omvänd uppvärmning för Bråvallafestivalen har vi samlats i Knäppingsborg. Dels är det kallt. Dels är vi så få, så få. Det är synd. Den här akten skulle inte skämmas för sig på festivalen, fast helst i det mer intima tältet. Även en gammal countryskeptiker som jag stampar takten och kväver ett uppsluppet ”jiiiha”.

Alla som var gjorda av socker och stannade hemma av rädsla för regn blev lurade både av vädret och av sin bekvämlighet. Själv blev jag lurad att köpa en öl för rätten att få sitta under Fiskmagasinets markis. Det hade jag alltså inte behövt.

Och med tanke på hur många låtar som hade kristet tema så borde man förstått att de hade kontakter. Sen var det många låtar som hade texter om alkohol också, men det ska man nog inte dra för snabba slutsatser av, nu mera.

 

IMG_1096
Under paraply. Men det regnade inte.

 

Vi bjuds på traditionell country med ståbas. Sist jag såg dem spelade Pentti… jag menar Ben Dee Salmeranta elbas, men nu har han bytt till elgura. Det är, i dubbel bemärkelse, bra — dels spelar han fantastisk gitarr (ömsom slide, ömsom dov domedagsgitarr och ömsom nästan blues) och dels är ståbas alltid ståbas. Och JK Anderson spelar den med bravur.

De flesta låtarna är egna original. Detta är inget coverband. Mannen bakom musiken är förstås Morgan Hellman. Men han framhäver verkligen inte sig själv på estraden. Visst sjunger han förstastämman på flera låtar, men den som lyser starkast är ju hans fru Elisabeth Hellman… nej jag menar Miss LisaLee. Det är rent artisteri, och hon förtjänar ett artistnamn.

Den professionella, gråskäggiga, delen av publiken hojtar om fler sånger om Gud och vill höra dragspel. Den första önskan blir bönhörd, men något bälgaspel finns inte att tillgå på scenen. Fast dom lyckas utverka 4 extranummer.

Text och foto: Michael Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

RESTAURANGTORGET, KNÄPPINGSBORG Norrköping

23 juni 2015
Trailerpark Idlers

Konsert
Publik: 60
Arr: Musik på Går’n

LÄNKAR
Trailerpark Idlers hemsida Facebook Kritiker.se
Musik på Gårn info

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.