• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Allsångens husband för en kväll i Brådtom

Allsång i Brådtom
Husband för en kväll. Carina Perenkranz fick hjälp med sången av Yngve Haraldsson och Marie Andersson uppbackade av Dagsbergs dragspelsgäng.

 

Jag hör en sång – i stereo

 

För andra sommaren i rad har Choop Event med Carina Perenkranz och Pontus Helander ansvaret för allsångskvällarna vid Brådtoms sluss vid Göta kanal. När Eva Persson överlämnade driften av vandrarhem och café till Wiveca Lind slutade även allsångsledaren och eldsjälen Hasse Cratz. Allsångskvällarna följer dock samma stil men man har nu BRIS som medarrangör.

Dagsbergs Dragspelsgäng, med Claes Malm som ledare, var husband vid allsången i torsdags. Gruppen framförde också ett antal egna melodier med sångarna Marie Andersson och Yngve Haraldsson vid mikrofonerna. Namnet till trots finns utöver dragspel även gitarr och bas bland instrumenten.

 

Bengt-Otto och Madeléne Ottosson.
Visor i hatten. Bengt-Otto och Madeléne Ottosson bjöd ur sin rika repertoar.

 

Artister var också Madeléne och Bengt-Otto Ottosson, som med sång, dragspel, gitarr och fiol hämtade sånger ur en rik visrepertoar, som innehåller Evert Taube, Alf Hambe, Ruben Nilsson, Dan Andersson. De spelade även Irving Berlins Jag hör en sång som skribenten minns från tidigt 1960-tal då stereospelarna introducerades. Denna var då ett exempel på stereoeffekten då den samtidigt innehåller två olika melodier som hördes i båda högtalarna var för sig när man lyssnade på demoskivan.

Den unge Albin Märsund var också gästartist och främst hans tolkning av Emil uppskattades av publiken. Carina lockade också upp sin företrädare Hasse Cratz på scenen för att leda en allsång. Dessutom skapade hon ett Astrid Lindgren-avsnitt då hon, utanför programmet, tog upp en Pippi-trio med sonen Christoffer Perenkranz i spetsen.

Det var en ganska blåsig kväll, men uppehåll och den 300 – 400 personer stora publiken verkade trivas.

Det återstår nu två torsdagskvällar i sommar – båda med Pontus Helander som ledare. Den 30 juli är det Åsa Sjöberg och Claes Löfgren som är huvudartister men där också Jesper Andersson och Maja Dusén kommer att medverka. Den sista torsdagen, 6 augusti, är det Lasse & Debbie som tillsammans med Christian Zell är artister med ”Finalorkestern” som husband.

Text: Sven Åke Molund
Foto: Jörgen Lundahl

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

SLUSSCAFÉT Brådtom

23 juli 2015
Allsång

Arr: Chopp Event, BRIS, Wiveka Ljung

MEDVERKANDE
Carina Perenkranz (programledare)
Dagsbergs Dragspelgäng
Bengt-Otto och Madeléne Ottosson
Albin Märsund
Pippi-gäng

30 juli
Åsa Sjöberg och Claes Löfgren, Jesper Andersson och Maja Dusén

6 augusti
Lasse & Debbie, Christian Zell samt ”Finalorkestern”

LÄNKAR
Brådtom Slusscafé hemsida Facebook
Chopp Event hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.