• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Härlig sensommarkväll i Brunnskyrkan (recension)

Åsa Sjöberg och Claes Lövgren
Men är det inte… Åsa Sjöberg sjöng duett med Claes Lövgren, som bytt om inför  avdelningen med musik av Robert Broberg.

 

Claes Löfgren bytte till passande kläder

 

För femte året i rad arrangerades en sommarkonsert i Brunnskyrkan i Söderköping med Roland Engdahl, Åsa Sjöberg och Claes Löfgren på onsdagen. Den lilla kyrkan, byggd i nationalromantisk stil, i Brunnsparken rymmer knappt 170 besökare, läktarplatserna oräknade. Konserten dubblerades och det behövdes, det var fullsatt.

Gästartist denna Sensommarkväll var Ragnar Dahlberg som kåserade några gånger mellan de mer musikaliska varven. Han berättade om dragspel och dragspelare – sin pappa och Calle Jularbo med flera – men hade också intressanta kopplingar till de under året bortgångna artisterna Magnus Härenstam och Robert Broberg.

Under tiden passade Claes Löfgren på att byta till passande kläder innan ett par av Brobergs låtar framfördes. Mycket uppskattat.

Claes Löfgren är ju mångsysslande dansbandsledaren som sjunger, spelar dragspel, gitarr, saxofon och keyboard, och kvällen till ära även på en tamburin. Roland Engdahl är ju musikläraren som hanterar keyboard och trombon. Åsa Sjöberg är ju sångaren som också gör intervjuprogram i 24nt och 24corren.

Under senare år har Åsa och Claes gett flera kyrkokonserter i olika kyrkor men också uppträtt tillsammans på till exempel allsångskvällar runt om i Östergötland. Deras röster passar bra för duetter och var för sig är de väldigt bra solosångare.

Nyligen gav paret ut CD:n Härlig är jorden som spelades in i Börrums kyrka tidigare i år. Den innehåller gamla populära sånger, varav några framfördes vid sensommarkvällen: Omkring tiggarn från Luossa, Som en bro över mörka vatten, Oh store Gud och Jag ska gå genom tysta skyar.

Men även Taube, musik ur musikalen My fair lady och en hel del annat ingick i det 1 timme och 40 minuter långa programmet. Det var för övrigt Taube som inledde programmet och med Clas på dragspel från predikstolen. Programmet var omväxlande med olika musikstilar och när de båda musikerna hanterar så många instrument.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

BRUNNSKYRKAN Söderköping

26 augusti 2015 kl 16 och kl 19
Sensommarkväll

Konsert

MEDVERKANDE
Åsa Sjöberg
Claes Lövgren
Roland Engdahl
Gästkåsör: Ragnar Dahlberg

LÄNKAR
Åsa Sjöberg blogg Facebook
Claes Lövgren hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.