• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Mycket att välja på under höstlovet 2015

Min lilla syster
Min lilla syster. Watch a Movie kallar Cnema sitt höstlovsprogram som innehåller filmer för olika åldersgrupper och andra aktiviteter.

 

Pyssel och skapande är populärt

 

Film, sport, teater, pyssel. Och så läskigheter förstås. Det och mycket mer fyller höstlovsprogrammet i Norrrköping. Utbudet är magrare i grannkommunerna, Finspång och Söderköping, men det finns.

Höstlov = sportlov påstår Norrköpings stadsbibliotek. Och fyller entrén med idrottsföreningar som låter höstlovslediga prova på allt från bollsporter och fäktning till ridning och simning – hur nu det ska gå till utan hästar och simbassäng. Nå lite mer boknära aktiviteter erbjuds också.

 

Ivar, Knutte & Vatten
Nya barnpjäser varje dag. Teater Gulasch spelar Ivar, Knutte & Vatten under lovet.

 

Pyssel och skapande är populärt – rita, måla, klipp och klistra på Stadsmuseet och Konstmuseet. Slöjdstugan har inget på gång denna höst men Popsi satsar på att lära ut frivoliteter.

Den moderna tidens pyssel finns också, vad sägs om att skapa ett programmeringsbart smycke? Eller en robot? På Visualiseringscenter C respektive Ebersteinska. Ett mellanting är väl Cnemas animeringsworkshop, som kombinerar handens skapande och modern teknik.

Barnteater för olika åldrar – kolla in Teater Bråddgatan 34. Den som är ute efter något läskigare kan gå spökvandring (det är i stort sett redan fullbokat ute på Löfstad) på Stadsbiblioteket eller – ännu värre – zombienatt på Arbetets museum.

Kultursidan.nu tipsar om höstlovsaktiviteter som är öppna för alla. Se dels under rubriken STRAX=dagens händelser, dels dag för dag (Höstlovsaktiviteterna kommer före dagens övriga kulturhändelser). Kurser som löper över flera dagar – och som kräver föranmälan lång tid i förväg, som cirkusskola, kommer inte med.

Kolla även upp vad din fritidsgård har för aktiviteter. Som spökutflykt till Strömvillan eller en ödekyrka men också bad, fiske, massage och sårsminkning och mycket annat. Många aktiviteter kräver föranmälan.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Ann-Charlotte Sandelin, Felicia Eriksson, Ola Kjelbye, Tom Roberts, National Geographics

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

LÄNKAR
Lördag (Obs! samma länk 24 och 31 oktober)
Söndag (Obs! samma länk 25 oktober och 1 november)
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag

Bookmark the permalink.

Comments are closed.