• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Angels in Paris vill glittra på lördag kväll

House of Silfver
Vogue. House of Silfver står för showens alla koreografier och växlar mellan olika stilar. Närmast i bild ses konstnärliga ledaren Jenny Silfvenius.

 

”Kultur är glädje och kärlek”

 

Idén var glasklar – en Moulin Rogue-inspirerad show fast uppdaterad. Två veckor före premiär inleddes intensiva repetitioner och showen fick sitt namn – Angels in Paris. En vecka före premiär drabbade terrorn just den glittrande staden Paris. Men aldrig att mörkret och rädslan får vinna.

Sång, dans och höga klackar brukar inte förknippas med tung politik, inte med terror. Artisterna och dansarna gick in för högtryck i arbetet med sin nya Moulin Rogue-inspirerade show. Det skulle inte bara handla om hundraårig can-can utan uppdateras till nutid med hetare låtar och hetare koreografier.

Zoe Consulting producerar showen, bakom företaget står Fredrik Bromander och Daniel Mitsogiannis. Fredrik är producent – ”jag springer och handlar mycket kläder, tänker och håller i plånboken” – och har även en liten roll som konferencier.

– Vi satt och vände och vred på namnet vid köksbordet. Vi brukar kalla dansarna för våra dansänglar. Så satt det – Angels in Paris, berättar Fredrik.

 

Léone och Fredrik Bromander
Speglar arbetet. Léone och Fredrik Bromander samtalar med dansarna efter genomdraget.

 

Titeln är satt, nu tycks den som en ödets ironi. Det skulle vara lätt att ta ett steg tillbaka. Men Jenny Silfvenius som leder dansgruppen House of Silfver har bestämt sig. Kvällen efter terrordådet skulle Jenny dra på sig glitterklänningen i en schlagershow. Just då kändes det inte som världens viktigaste grej.

”Så tänkte jag ett extra varv och insåg att anordnarna av kvällens fest är en förening som står för alla människors lika värde och för rätten att älska den man vill; RFSL. Kvällens show blir från min sida en hyllning till alla som aktivt arbetar för en humanare värld där alla är välkomna precis som de är.”

Det berättar hon inte nu när vi sitter och väntar på att danssalen ska bli ledig högt uppe i Studiefrämjandets lokaler. Det läser jag i Facebookflödet. Men hon återberättar en av vännernas kommentarer: ”I mörkret behövs ljuset som mest. Just därför är det viktigt att de glädjeämnen som finns inte försvinner när allt är svårt.”

– Det är extra viktigt att vi lever som vanligt, att vi inte är rädda, manar Jenny Silfvenius.

– För oss är det viktigt att nu tillägna showen till alla offer och anhöriga i tragedin, säger Fredrik Bromander tillägger: Kultur är glädje och kärlek.

 

Angels in Paris
Där sitter den. Léone i bakgrunden har plockat upp dansarnas intention. I förgrunden Anna Pettersson.

 

Showens pusselbitar är låtar och koreografier. Jag får veta att Daniel Mitsogiannis bland annat ska sjunga franska ballader medan Léone mest sjunger på engelska men också lite på franska. En tredje sångare är Kajsa Lindberg.

– Och så gör vi Och så La dolce vita förstås. Den är fartfylld, rolig och sexig, säger Fredrik.

Än så länge är bara en offentlig föreställning planerad, den på lördag kväll. Angels in Paris är egentligen svaret på en förfrågan om en ”julshow, fast utan jul, burlesqueinspirerad, fast mer städad”. Två bokade företagsevent blir förhoppningsvis flera och allteftersom hoppas gänget kunna utveckla sin show med en humordel.

Det två dagar före premiär och Léone, till vardags Eleonor Eriksson, möter dansarna. Hon följer koncentrerat den första, catwalk-inspirerade koreografin, vogue kallas stilen.

– Du behöver inte börja med oss utan dröja lite. För du är ”The Star”, instruerar Jenny Silfvenius efter första genomdraget.

Musikalartisten hoppar in bland dansarna, plockar upp rörelserna, fångar rytmen. Snart sitter valda delar. På lördag ska allt sitta, även med de övriga sångarna. Då blir det glitter, fest och röda mattan på Skandia.

© Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

TEATERBAREN SKANDIA Norrköping

21 november 2015 kl 21
Angels in Paris

Show
Prod: Zoe Consulting

MEDVERKANDE
Konferencier: Fredrik Bromander
Sång: Daniel Mitsogiannis, Eleonor ”Léone” Eriksson och Kajsa Lindberg
Dans: House of Silfver – Anna Pettersson, Linnéa Sandler, Jenny Silfvenius och Zara Thörnfeldt

LÄNKAR
Angels in Paris FB-evenemang
House of Silfver Facebook
Zoe Consulting hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.