• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

1974 hyllade ABBA i Flygeln (recension)

1974 The Abba Tribute Show
Kostym, hår och koreografi. 1974 Abba Tribute Show jobbar ändå hårdast med att få musiken att låta som förebilderna.

 

Tack för musiken!

 

Engelska tributebandet 1974 – Abba Tribute Show – gästade Flygeln i lördags. En rad klassiker spelades och det lossnade rejält allteftersom. Roligt var det när ”Björn” och ”Benny” klev utanför sina roller och in i andra musikgenrer.

Aileen Mclaughlin och T J Davis spelar Agnetha och Anni-Frid, utseendemässigt lika förebilderna och med inget annat än magiska sångröster. Herrarna Robert Arnall och Jules Dodd spelade Benny och Björn. De bjöd på en hel fantastisk kväll, med klassikerna Waterloo, Gimmie gimmie, SOS och även Super Trouper.

Den första akten var rätt så stel och det kändes även så från publikens sida. När andra akten började så var det mer avslappnat och publiken bjöd på sig själv, det blev dans vid nedre delen av Flygeln. Bandet fick publiken att resa sig och sjunga med, Mamma Mia blev en succé.

 

1974 – The Abba Tribute Show
”Benny” som rap-artist gick också hem hos publiken.

 

Även bandet bjöd på sig själva, när killarna tog sina Abba-roller ett steg längre. ”Björn” släppte loss vilddjuret inom sig och spelade ”Bon Jovi” med sådan passion att han avslutade liggandes på golvet med sin gitarr. Från ”Bennys” sida blev det rap med keps och stort halsband runt nacken. Det var roligt, publiken njöt och skrattade väldigt mycket av den väl bjudna showen.

Mot slutet stod alla upp och klappade händerna och dansade till låtarna med stora leenden. Konserten närmade sig slutet med Dancing Queen.

Innan de hinner presentera sista låten så ropar en gäst från publiken: ”Thank you for the music” och en av medlemmarna i bandet svarar med ett gott skratt ”how did you know” (hur visste du det?). Thank you for the music blir showens sista låt.

© Text och foto: Ana-María Loyola – I SAMARBETE MED PRENSA NORRKÖPING
© Redigering: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

FLYGELN Norrköping

28 november 2015
1974 – Abba Tribute Show

Konsert
Arr: Euroentertain

LÄNKAR
1974 – Abba Tribute Show hemsida
Louis de Geer hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.