• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Nyfiken på vårens föreläsningar på Stinsen

Susanna Alakoski
Susanna Alakoski fortsätter att gräva i ett Sverige bortom de fina salongerna. 2 februari berättar hon om nya boken April i Anhörigsverige.

 

Poet, författare och en översättare

 

Från kärlek till medberoende. Spännvidden är stor på vinterns och vårens Nyfiken på-föreläsningar. En rad intressanta författare och en poet kommer till Stinsen i vår.

 

Bob Hansson
Bob Hansson. En avgörande poet.

 

Nu på onsdag inleder Sten Bergström som är en av Sveriges ledande klimatexperter. Han är bland annat teknologie doktor, professor och tidigare forskningschef på SMHI. Han kommer att prata om de senaste forskningsrönen inom klimatfrågan.

I februari kommer prisbelönta författarinnan till Svinalängorna Susanna Alakoski. Hon talar om sin senaste bok April i Anhörigsverige som handlar om missbruk och hur det påverkar anhöriga. Boken tar vid där Oktober i Fattigsverige slutade.

Hon följs av poeten och författaren Bob Hansson, som kommer att bjuda på samtal om ”Kärlek, kreativitet och om att vara man”. Hans senaste bok heter Det sista vi har är våra kroppar.

I mars är det dags för Kajsa Ekis Ekman och Agneta Pleijel. Kulturjournalisten, debattören och ledarskribenten Kajsa Ekis Ekman ställer frågan ”Kommer kapitalismen att överleva”.

Den skönlitterära författarinnan Agneta Pleijel inleder med att tala om vägen till sitt författarskap. Och slutar i ett samtal om hennes senaste bok Spådomen – en flickas memoarer. Boken är berättelse om en sökandet efter sanning.

 

Kajsa Ekis Ekman
Kajsa Ekis Ekman. Ledarskribent på ETC om kapitalismens kris.

 

Med april kommer först 2015 års Selmapristagare Stewe Claesson. Han samtalar om Selma Lagerlöf, sig själv och konsten att översätta.

Mika Liffner, konstnären, krönikören och självhushållaren från Tryserum i Valdemarsvik avslutar föreläsningsserien. Mika Liffner kommer att berätta om konsten av leva på det jorden har att erbjuda, att kunna leva sitt eget liv. Om konst och hållbarhet.

© Text: Morgan Lengbrant och Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Elisabeth Olsson Wallin, Vibeke Aronsson och Eva Lindblad

STINSEN Söderköping

Vintern–våren 2015 kl 18.30
Nyfiken på
Föreläsningar
Arr: Söderköpings föreläsningsförening Nyfiken på och Kulturkontoret

20 januari
Sten Bergström

2 februari
Susanna Alakoski

9 februari
Bob Hansson

9 mars
Kajsa Ekis Ekman

23 mars
Agneta Pleijel

7 april
Stewe Claesson

20 april
Mika Liffner

LÄNKAR
Nyfiken på Facebook
Söderköpings kommun /Kulturkontoret hemsida

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.