• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Minivernissage nytt på galleri Kameleont

24036766234_b6b57e185f_z
Diskussionsämne. Många kom till Galleri Kameleonts första minivernissage.

 

Nya konstverk varje vecka

 

Ta chansen och se en exklusiv utställning. Varje lördag framöver kommer ett konstverk ställas ut på en av väggarna på galleri Kameleont. Konstnären och dess verk är hemliga till klockan 12.30 (i januari var det klockan 13 som gällde). Det sitter bara uppe på utställningsdagen.

På premiären var det gatukonstnären Iron som ställde ut. Han har målat en tavla så stor att den nästan täckte hela väggen. Bilden föreställer Mahatma Gandhi.

– Det kom mycket folk, nästan 40 stycken besökare och det blev roliga och intressanta diskussioner. Det var till och med en kvinnlig konstnär som inte kunde medverka på lördagen som var här och tjuvkikade på fredagen, säger Sahar Burhan på galleri Kameleont.

Sahar Burhan som håller i utställningarna vill visa upp konstnärer som kanske inte syns annars och ge dem en scen. Men det ska vara konstnärer som verkligen brinner för sitt skapande. Som till exempel Iron, som inte vill gå ut med sitt riktiga namn, vars verk annars kan ses i Norrköpings hamn. Men då betraktas det kanske inte som konst.

Sahar fick kontakt med Iron då hon gjorde en väggmålning med 20 andra kvinnor. Han gick förbi undrade, vad de gjorde och sen fick de kontakt på Facebook. När tankarna om lördagsutställningarna kom på tal så kontaktade hon Iron som nappade.

 

Sahar med Irons bildSpännande. Sahar Burhan är nöjd både med uppslutningen och konstverket på första minivernissagen.

 

Att konstverket bara är uppe en dag är för att folk ska ta chansen och se vad som händer på galleriet. Det är inte bara tavlor som kommer att hängas upp på lördagarna.

– Det behöver inte vara stora tavlor, det kan vara små. Det kan vara en performance av något slag mot väggen. Det finns inga gränser, säger hon.

Minivernissagen har inte något med de vanliga utställningarna på Kameleont att göra. Denna gången var det lokal konstnär, andra gånger kommer vara konstnärer från Sverige och hela världen, till exempel Tyskland och Saudiarabien.

– Är det en person som kommer ifrån Norrköping så låter vi denna presentera sitt verk själv. Om de är från utlandet eller en annan del av Sverige och inte kan komma så håller jag en liten presentation, säger Sahar Burhan.

Hon vill kunna betala de konstnärer som ställer ut men det är något som får komma längre fram i tiden. Sahar märker redan nu av ett stort intresse för minivernissagen från konstnärer.

– Vi kommer att hålla på i ungefär tre månader, jag har fått göra ett schema. Det är många som har hört av sig och vill ställa ut säger hon.

© Text:  Morgan Lengbrant
© Foto: Morgan Lengbrant & Sahar Burhan

GALLERI KAMELEONT Norrköping

Vintern 2016 lördagar kl 12.30
Minivernissage

23 januari
Utan titel
Iron

LÄNKAR
Galleri Kameleont hemsida Facebook FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Minivernissage nytt på galleri Kameleont

  1. Pingback: Konstridån går upp på Kameleont – KULTURSIDAN.nu