• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Te och Poesi samsas på söndagskvällar

24799273322_fb10fff4fb_z
Konferencier. Christina Schneider (till höger) är inte bara arrangör, här tillsammans med Camilla Asklöf Daun. Hon kommer även leda poesikvällarna.

 

Poesi för alla smaker

 

Sedan juni förra året har caféet Tea & Tale serverat te till Norrköpingsborna. Christina Schneider tyckte det var dags för den berättande delen i namnet att ta plats.Tre söndagar under våren kommer det bjudas på poesikvällar, Alla med ett särskilt tema.

Det är Christina Schneider som tillsammans med Camilla Asklöf Daun kom på idén med poesikvällar på café Tea & Tale tre söndagar under våren. Det går under namnet Tea & Tales. Christina Schneider, som jobbar som teatertekniker, kommer från Tyskland och har inspirerats av kulturutbudet där och framför allt Berlin.

– Jag tyckte det var dags att caféet levde upp till den sista delen av sitt namn. Norrköping är en stad där det händer stora evenemang, och kanske inte så små regelbundna grejer som det är i till exempel Berlin, säger Christina Schneider.

Varje gång kommer det  kommer vara ungefär fem poeter som kommer läsa sina verk. Det kommer vara begränsade antal platser, 12 första gången. Så det kan vara lämpligt att förboka biljetter .

– Vi har försökt att satsa på en så bred publik som möjligt så att alla kan komma och känna sig välkomna, säger Camilla Asklöf Daun som jobbar på fiket.

Kvällarna kommer ha olika teman.  Första gången kommer det vara ”hjärta”, vid andra  är tillfället är ”födelse” den röda tråden. Sista temat kommer vara ”tepåse”. Planer finns att  varje tillfälle ska avslutas med öppen mick, så att de i publiken som känner för det skall kunna dela med sig av sina egna alster. Varje gång kommer det bakas något som hör samman med kvällens tema.

– Poesikvällarna är naturligtvis inte bara till för poeter. Det har varit en musiker som var väldigt intresserad av att improvisera till dikterna, berättar Christina Schneider.

 

Tea & Tales
Scenen. I denna hörnan av butiken kommer det  finnas en liten matta för poeterna.

 

Vad som kommer hända med poesikvällarna efter de tre gångerna, är något som framtiden får utvisa men både Christina och Camilla tror på konceptet.

– Jag vågar inte se för långt in framtiden men människor har varit väldigt intresserade. Att det är litet här i lokalerna skapar en mysig gemenskap, säger Camilla Asklöf Daun.

© Text och foto: Morgan Lengbrant

TEA & TALE Norrköping

14 februari 2016 kl 17
Tea & Tales – tema Hjärta 

13 mars 2016
Tea & Tales – tema Födelse

17 april 2016
Tea & Tales – tema Tepåse

LÄNKAR
Tea & Tale hemsida Facebook FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Te och Poesi samsas på söndagskvällar

  1. Pingback: En ny scen i stan | Fröken Schneider