• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

L L O J D tog farväl på Saliga Munken (recension)

Lloyd
Slutar på topp. L L O J D återvänder till gamla spelplatser och uppsöker nya under sin avskedsturné. I torsdags kväll gästade bandet Saliga Munken i Norrköping.

 

Samlat truppen för en sista runda

 

Det är en fin S:t Patricks dag när L L O J D kliver på den lilla hörnscenen på Munken och förstärkarna går igång. Basen står omedelbart i halsgropen och det går nästan att ana ringar i ölglasen när de slår på första strängarna.

– Hej, det är vi som är L L O J D och det här är sista gången vi kommer till Norrköping.

Med de förvirrande orden river de igång med en av låtarna från deras senaste och, vad vi senare förstår, sista skiva. Bandet är på sin avskedsturné och har bara ett fåtal stopp kvar innan sista chansen att se dem försvinner. André Carlsson och Isak Friberg som ursprungligen kommer från Kalmar har nu alltså samlat truppen för en sista runda som de själva inofficiellt kallar ”vi lägger ner”-turnén.

 

L L O J D
Engagerat. Texterna berör vardagens vemod medan musiken är medryckande.

 

Undertecknad är inte väl förtrogen med syntpopens värld men ser en stillastående publik som på sin höjd svajar lätt från sida till sida. De som är fokuserade på musiken får klämma ihop sig mellan bord som huserar personer vilka mest verkar irriterade på den höga ljudnivån. Är det så det brukar vara, eller är det på grund av att vi dykt upp för att lyssna på en torsdagskväll? Applåderna som regnar mellan varje låt pekar dock på att allt är som det ska, det är bara jag som inte hänger med.

L L O J D är djupt inne i den värld de byggt upp med sin musik och flera medlemmar blundar långa stunder, kanske för att de rycks med tillsammans med den del av publiken som är synligt djupt koncentrerade. Det är såklart poppigt och synten dominerar när bandet producerar upplyftande och medryckande musik till betydligt mer vardagliga och något nedslående texter. De skapar ett engagerande hopkok som skiner mest i deras dragigare låtar.

Inte många chanser kvarstår att se och lyssna på den svenska popgruppen men om ni är riktigt kvicka kan ni ta avsked till L L O J D i Linköping den 19:e mars (lördag) där de spelar på The Crypt (Pitchers) och framför sin musik för sista gången på en scen i Östergötland.

© Text: Oskar Olsson
© Foto: Josefina Dernsjö

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

SALIGA MUNKEN Norrköping

17 mars 2016
L L O J D

Konsert
Arr: Klubb Republik

LÄNKAR
L L O J D  Facebook
Klubb Republik Facebook FB-evenemang
Saliga Munken hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.