• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Sirqus Alfon TV startar turnén på Östgötateatern


Babham Halim och Tracy Powers i vänskaplig (?) maktkamp inför Sirqus Alfons premiär i Norrköping.

Riksteaterns trailer inför Sirqus Alfon TV. 1:57 min.

Teknikdröm med stor kärlek och en droppe satir

 

Japansk gameshow möter superlokal teve när Sirqus Alfons nya show har ur-, Sverige, och världspremiär på Östgötateatern i Norrköping. Vid pressvisningen ett par veckor före premiären deltog två förväntansfulla aktörer, bandets boss Babham Halim och den amerikanska teveproducenten och talangscouten Tracy Powers.

Någonstans bakom karaktärerna döljer sig Sirqus Alfons egen Erik Rosales och nytillskottet Angela Wand som är clown och aktör inom den fysiska teatern. Men de föredrar att hålla sig i bakgrunden och låta Babham och Tracy sköta snacket. Babham Halim satsar nämligen allt på att Sirqus Alfon, som ju startade som gatumusiker här i Norrköping, ska bli kända ”over there” och ska nu göra ett pilotprogram inför något som kan bli en teveserie. Underförstått att Tracy Powers vet hur det ska göras.

Tekniken spelar kanske inte huvudrollen men blir en viktig medaktör när skådepslearna och regissören tar bluetotth, IR-teknik och webcasting till hjälp. Det blir en liveshow där publiken uppmanas att inte stänga av – utan sätta på – mobiltelefonerna för direktkontakt under pågående show.

– Vi kommer att ha gigantiska LED-skärmar på väggen och golvet. Det blir lasrar och greenscreen, säger regissören Johan Toorell.

– Det blir en nördföreställning som bara KTH-studenter gillar, tänker Babham / Erik Rosales i nattsvarta stunder.

– Det blir en lekfull scenbild samtidigt som vi avslöjar tekniken bakom, säger Angela Wand.

Ironi?

– Inte ironi, svarar Erik Rosales. Vi hyllar populärkulturen. Vi är nördarna som vill bjuda på det finaste vi vet men lite för mycket – och av hela vårt hjärta.

Bakom gästspelet på Östgötateatern står även KariN, Norrköpings lokala teaterförening. Så vad tycker KariN:s representant Christer Öjring om att få Sirqus Alfons världspremiär hit?

– När jag hörde att de ville hit? Jag var tvungen att sätta mig!

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin
Film: Riksteatern / Sirqus Alfon

 

  • ÖSTGÖTATEATERN Norrköping

  • Tisdag 11 oktober 2011
    Sirqus Alfon TV
    Gästspel från Riksteatern
    Medarrangör: KariN

 

LÄNKAR
Sirqus Alfon hemsida
Östgötateatern hemsida
Riksteatern hemsida

 

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.