• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

GiG med tryck – Westerburgh & Micaela (recension)

Micaela och Westerburgh
Duo med tryck. Westerburgh & Micaela kom hem till ett välfyllt Knäppingsborg och sommarens andra GiG.

 

Rösterna, attityden och framförandet som KEB

 

Det är fullsatt och trångt. Westerburgh & Micaela kom hem till GiG i Knäppingsborg med sin mix av funk, country och pop. Rösterna passar bra ihop, de är samspelta och sjunger med tryck. Rösterna, attityden och framförandet påminner om KEB på den tiden det begav sig.

Svårsjungna Oh Brother, Where Art Thou? gör de så man kan bli kär. Sedan gästade Johan Pettersson scenen, med den äran.

Jag är på plats i god tid. Trots det är det fullsatt och trångt, trångt på det lilla torget i Knäppingsborg. Jag skuffad och knuffad och befinner mig plötsligt någonstans i mitten och kommer vare sig framåt eller bakåt. Jag blir dock erbjuden plats hos ett större sällskap.

Stora regndroppar börjar falla precis då duon Westerburgh & Micaela tar plats på scenen. För mig är duon en helt ny bekantskap, men alls inte oangenäm. Tvärtom. Tvärtom.

 

Westerburgh
Driven. Bakom artisten Westerburgh döljer sig Dennis Westerberg.

 

Micaela Petersson är utbildad musikalsångerska, men också utbildad ljus- och ljudtekniker som jobbat mycket på Arbis. Funk, country och pop är hennes musikgenrer. Dennis Westerberg, med artistnamnet Westerburgh, har också sysslat med musik under större delen av sitt liv och jobbat en hel del utomlands. Han har varit mycket anlitad på bröllop och andra privata fester, men också jobbat som trubadur på barer och pubar.

Samarbetet började för fyra år sedan när Dennis hörde Micaela sjunga och frågade henne om hon ville bilda duo med honom. Vilken lyckträff, för deras röster smälter samman så fint och de är oerhört samspelta. De jobbar mycket utomlands, speciellt har de varit mycket i Australien, där de bland mycket annat spelat på Ikea i Melbourne.

Jag hamnar som mitt i en större släktsammankomst, då det uppenbarligen inte tillhör vanligheten att duon framträder på hemmaplan. Det omfamnas och hälsas glatt. Självfallet är där annan publik också, publik som, liksom undertecknad, är nyfiken på musiken vi ska få höra. Det är stor förväntan i luften.

Vi blir utlovade en blandning av lite gammalt, lite nytt, lite eget och några covers. Det är i princip det enda jag uppfattar av det artisterna talar, för det är ett konstant oljud runt om mig. Det pratas och skrattas och jag kan förstå att det är roligt att träffas, men borde man inte försöka lyssna också?

 

Westerburgh & Micaela
Röster, attityd och framförande. Westerburgh & Micaela har spelat ihop i fyra år.

 

Musiken hör jag dock bra och jag gillar vad jag hör. Rösterna passar bra ihop, de är mycket samspelta och sjunger med visst tryck, något som jag gillar. Även i de lugnare låtarna har de detta tryck, som i den ledsna bluesen If I Can Walk With You In The Rain. En låt som kan passa bra denna regniga onsdagskväll.

Frysögonblick? Jo kvällen innehåller två. Den första är den svårsjungna Oh Brother, Where Art Thou? ur filmen med samma namn av bröderna Coen. Duon lyckas med den på ett alldeles underbart sätt. Och jag blir nästan kär!

Den andra är den låt Micaela Person sjöng den kväll då Dennis Westerberg frågade om ett eventuellt samarbete. Då sjöng hon den med Johan Pettersson, artist och skådespelare som just nu repeterar Söderkåkar här i Knäppingsborg. Men i kväll lyssnar han på sina vänner och kommer naturligtvis upp på scenen och gör Woody Guthrie’s Hard, Aint It Hard. Där har vi frysögonblick nummer två. Det är så bra och det syns tydligt att de tre har roligt!

Jag kommer att tänka på trion KEB och deras framträdanden på Teaterbaren på Palace på den tiden det begav sig. KEB hade visserligen en annorlunda sättning, men ändå. Rösterna, attityden och framförandet påminner om dem. Och det är ingen dålig jämförelse med tanke på att både K:et och E:et har nått framgångsrika karriärer på musikområdet (Kalle Bäckström som folkmusiker och Elisabeth Andreassen som schlagerfestivalvinnare).

Kvällens negativa: Det konstanta pratandet och skrattandet som dränkte allt mellansnack. Både tråkigt och oartigt.

Kvällens positiva: Att återigen konstatera vilket fantastiskt musikliv Norrköping rymmer!

© Text: Eva Lindblad
© Foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

KNÄPPINGSBORG Norrköping

22 juni 2016
Westerburgh & Micaela

Dennis Westerberg och Micaela Petersson
Arr: GiG i Knäppingsborg

PROGRAM
15/6 Åsa Sjöberg,
22/6 Westerburgh & Micaela
29/6 Bro’s Irish music
6/7 Säsongarna
13/7 Malin Ekstrand Trio
20/7 Joakim Leion
27/7 Palig Oroulian/George Gustafsson
3/8 Lilly Wiking
10/8 Lovisa Jennervall Quartet
17/8 Axel Schylström

LÄNKAR
Westerburgh & Micaela hemsida Facebook
GiG info
GiG-sommaren kom med Åsa Sjöberg recension Kultursidan.nu 16/6 2016
Långa listan till musiksommaren 2016 LISTA Kultursidan.nu 11/6 2016

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.