• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Miriam Bryants röst både stark och skör (recension)

Miriam Bryant
Ut ur dimman. Miriam Bryants konsert lockade en stor publik till Tyska torget.

 

”Kärleken inte blind utan helt död”

 

– Jag dricker mjölk på scenen. Folk brukar undra, ”vad är det hon dricker?” Så kan ett mellansnack av Miriam Bryant låta.

Blåa scenlampor börjar röra på sig samtidigt som bandet går ut på scenen. Musiken sätter igång och sist kommer Miriam Bryant in. SM-veckan går mot sitt slut och den del som kallas Idrottskalaset, med fyra konsertkvällar på Tyska torget framför Rådhuset, avslutas nu med Bryant. Efter en stark inledning fortsätter hon med en ännu osläppt singel, Game som förhoppningsvis kommer till hösten.

Miriam Bryant blev känd för den breda publiken genom sin medverkan i tv-programmet ”Så mycket bättre” och det är blandade åldrar på kvällens besökare. Från barnfamiljer till pensionärer.

Hon fortsätter med Allt jag behöver med text och musik av Mauro Scocco, ursprungligen insjungen av Lisa Nilsson. Den första av två låtar i kväll som är från ”Så mycket bättre.”

 

Miriam Bryant med band
Skör och stark. Miriam Bryant talar till känslorna men blir aldrig sentimental.

 

Efter ytterligare några låtar, bland annat Dragen, går alla utom gitarristen i bandet av scenen. Miriam säger att detta är den mysigaste stunden på hela spelningen och berättar en liten anekdot om en kärleksrelation som mest var märklig och spelar en akustisk version av Weak heart.

Problemfyllda förhållanden är ett återkommande tema. Tidigare i konserten säger hon att ”kärleken, som många säger, inte är blind utan helt död”. Hon har en tendens att falla för fel sorts killar som hon får för sig att hon ska rädda. Nyligen släppta singeln Black Car handlar om när hon träffade på en kille på en klubb i Berlin.

Miriam Bryants röst förmedlar både styrka och skörhet. Sångerna talar till känslorna utan att bli sentimentala. Hon rör sig avslappnat till musiken, får igång publiken i både handklapp och allsång. Hon verkar trivas på scen!

Som extranummer kör Miriam Bryant Ett sista glas, andra låten från Så mycket bättre.

Låtens ”mellanakt” bryter ut i en ljud- och ljusexplosion där Bryant avslappnat dansar loss. Konserten avslutas med en stilla allsång i kvällningen

© Text: Anton Augustsson
© Foto: Josefina Dernsjö

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

TYSKA TORGET Norrköping

13 juli 2016
Miriam Bryant

Arr: Norrköpings kommun under Idrottskalaset

LÄNKAR
Miriam Bryant artistsida Facebook

Bookmark the permalink.

Comments are closed.