• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Thalias Trivselkväll med Linnea och NaDa

Linnea Rosenlund
Återvändare. Linnea Rosenlund intog Thalias scen sommaren 2015. Nu har scenvanan växt ytterligare.

 

Augustikvällar blir den nya melodin

 

Trivselkvällarna ligger lite senare i år. Vid måndagskvällens premiär 1 augusti bjöd unga förmågorna NaDa Duo och Linnea Rosenlund på ballader och musikalnummer. Publiken sjöng med i allsångsnumren av hjärtans lust.

Sällskapet Thalias Vänner har under många år anordnat Trivselkvällar. Först i Kakhusparken och sedan i Hörsalsparken. Efter ett års uppehåll blev Restaurangtorget i Knäppingsborg Trivselkvällarnas nya hemvist 2014.

I måndags var det dags för årets premiär och den första av sensommarens tre. Thalia låter augustikvällar bli den nya melodin jämfört med senaste årens juliunderhållning men har i gengäld tidigarelagt starten på kvällen.

Allsångsledaren Per-Olof Gustavsson hade vid premiären unga lovande artister att presentera mellan de kända allsångerna, som Svinsta skär, Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind och Min gitarr.

NaDa Duo består av ungdomarna Náthalie Andersson, sång, och David Kronström, piano. De är 15 respektive 16 år och har setts i olika uppsättningar, bland annat i Sound of Music på Östgötateatern, Náthalie Andersson spelar i sommar den kvinnliga titelrollen i Rödluvan & Vargen som ges i Kolmården under första halvan av augusti.

 

NaDa Duo
NaDa Duo. Na står för Náthalie Andersson och Da står för David Kronström.

 

Den tredje artisten var Linnea Rosenlund som Trivselkvällsdebuterade med den äran redan för ett år sedan. Båda flickorna visar upp väldigt fina röster i de tre nummer de presenterar vardera. Det är bland annat ballader och musikalnummer som de bjuder på.

David Kronström som är Da i gruppen NaDa kommer från Ydre medan Náthalie Andersson och Linnea Rosenlund är norrköpingsflickor.

Intressant är att STV nu enbart tagit tre unga artister som huvudnummer under premiärkvällen. Det minskar inte på något sätt värdet på trivselkvällen. Men man ska också vara ärlig och konstatera att det nu är lite mindre ”go” i programmet när programtiden bantats till en timme. Lotterierna, förra året aningens svårsålda, har minskat i antal, utlottning på allsångsprogrammen och de tidigare memotävlingarna har gått i graven.

Men publiken var på plats och deltog aktivt i sjungandet. Hyllandet av gästartisternas framträdanden gick inte heller att ta miste på.

Husbandet lägger en bra bakgrund till allsångerna och består i år av fyra musiker. Vi tycker oss känna igen några från förra året men hur som helst så är det Kjell, Martin, Andreas och Sören som presenteras av allsångsledare Per-Olov Gustavsson.

© Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

KNÄPPINGSBORG Norrköping

1, 8 augusti 2016 kl 19, 15/8 kl 18
Trivselkväll

Arr: Thalias Vänner

GÄSTARTISTER 1/8
NaDa Duo – Náthalie Andersson och David Kronström
Linnea Rosenlund

LÄNKAR
Thalias Vänner hemsida FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.