• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Norrköping öppnar ögonen för skratt (recension)

Jessica Persson
Ögonöppnare. Jessica Persson bjöd på både skratt och tankeställare på Arbis i torsdags.

 

Ångdrift, likkista och svårt bruten svenska

 

Ångdrift, likkista och bruten svenska. NKPG HA HA! med Ben Kersley i spetsen har hittat ett nytt hem i Arbis salonger. Publiken skrattade gott åt Lars Magnusson, Jessica Persson och svengelsk-mannen Al Pitcher.

Senast NKPG HA HA! var här hösten 2015, då i Dynamos lokaler på Tunnbindaregatan. Nu i år har de bytt lokal till det anrika och stundom kontroversiella Arbis. Ben Kingsley som stod för kvällens avstamp hade gjort sin läxa och skämtade friskt, och något nervöst, om vad som kan tänkas försiggå i källaren. Tydligen knöts dekoren till deras back-stageområde verkligen ihop av en likkista som hade en central punkt i inredningen, omgiven av speglar.

 

Lars Magnusson
Flygande start. Lars Magnusson, kvällens första gäst, värmde upp publiken.

 

Publiken satt samlad på bekväma stolar eller nedsuttna fåtöljer. Vi var alla redo att skratta, och skratta fick vi. Al Pitcher var huvudnumret men NKPG HAHA! kräver mer än en person på scen.

Ben Kingsley startade kort och presenterade sedan suppporten Lars Magnusson som avslappnat värmde upp publiken, följd av Jessica Persson och hennes ångdrivna sexleksaker. Efter en och en halv timme av skratt och tankeställare går kvällens paradnummer upp på scen.

 

Al Pitcher
”Fy faaan.” Nya zeeländaren Al Pitcher visade prov på god svenska som gick hem hos publiken.

 

Mannen i fråga, Al Pitcher, flyttade till Sverige 2010. Han blandar svenska friskt tillsammans med en engelska med brytning som för tankarna till det definitivt verkliga folkmusikbandet Flight of The Conchords.

Vissa svenska uttryck verkar ha fastnat mer än andra. Al uttryckte ”Fy faaan” så ofta han bara kunde till en publik som inte höll hårt i skratten. Han spelar på sin tvåspråkighet och visar på en stor vana när det kommer till att framträda inför en svensk publik. Kulturkrockar går alltid hem och så även ikväll. Materialet backas upp av en stor intensitet och en dialog med publiken som skapar många nya och intressanta möjligheter till bisarr komik på hög nivå.

NKPG HAHA kom inte hit för bara en föreställning utan kommer att hitta tillbaka vid ytterligare två tillfällen. Undertecknad kommer definitivt att infinna sig 27/10 för Zinat Pirzadeh och 24/11 för Messiah Hallberg, det borde även ni. Arbis scen är svårslagen och det är svårt att hitta ett bättre evenemang i klassen. Om du inte ogillar skratt det vill säga, men det gör du väl inte?

© Text: Oskar Olsson
© Foto: Josefina Dernsjö

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

ARBIS Norrköping

29 september 2016
Stand-up
Al Pitcher, Lars Magnusson och Jessica Persson
MC: Ben Kersley
Arr: NKPG HA HA!

LÄNKAR
NKPG HA HA! hemsida Facebook
Arbis hemsida Facebook FB-evenemang

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Norrköping öppnar ögonen för skratt (recension)

  1. Pingback: Mångsidige Messiah Hallberg tog priset (recension) – KULTURSIDAN.nu