• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Mångsidige Messiah Hallberg tog priset (recension)

Messiah Hallberg
Kul kille 2. Som huvudnummer intog Messiah Hallberg scenen sist på kvällen.

 

Vikten av att kunna skämta om det mesta

 

RECENSION / NORRKÖPING Norrköping HA HA återvänder till Norrköping och Arbis för andra gången 2016. Dagen innan har de varit i Linköping och kvällens värd börjar givetvis kvällen med att förklara att Norrköping är en mycket bättre stad, och det har han ju rätt i.

Ben Kersley som håller i kalaset tar med sig samma energi som senast och får igång publikens jubel. Vi sitter alla uppradade på tygbeklädda stolar eller nedsuttna fåtöljer inför Arbis scen med öl eller läsk i näven.

Mycket av det Ben delar med sig av är detsamma som senast, men det är kanske inte så konstigt. Det är nog få som klarar att hålla sig från de ämnen som faller sig naturliga i och med lokalens historia. När publiken fått öva på hurrarop och ovationer är det dags för Johan Hurtig att inta scen.

 

Johan Hurtig
Kul kille 1. Johan Hurtig värmde upp publiken på Arbis.

 

En mustaschprydd man dyker upp och förklarar genast att han till slut blev tvungen att odla ut den så han kunde se lite manligare ut. Detta då någon beskrivit hans utseende som en liten flicka vars mamma inte tror på kön. Johan förklarar vikten av att kunna skämta om det mesta, hur ska vi kunna diskutera om vi inte kan skratta?

Många ämnen rivs av, det ena grövre än nästa. Allt från att bli misshandlad av sin flickvän till grannen som filmade när de lekte nakna som barn. Han driver både med sig själv och med publiken för att skapa en stämning som är svårmatchad även av de mer välkända namnen inom svensk stand-up.

Messiah Hallberg har en tuff akt att följa men glider världsvant in på scen iförd sin ikoniska småmönstrade kostym. Han öppnar sin mun och låter bratfördommarna byggas på hög.

Efter en stund glider han bort från det stereotypiska materialet för att prata om sina barn som han älskar, varje dag funderar han på att behålla dem.

Hurtig var som sagt inte lätt att följa, men Messiah plockar ändå hem priset genom att visa upp en mångsidighet som jag, och säkert de flesta i publiken, inte kunde ana fanns där under det bakåtslickade håret och permanenta hånleendet.

NKPG HA HA! gör en värdig uppföljare till det tidigare besöket med Al Pitcher och vi får hoppas att de kommer åter i vår.

© Text: Oskar Olsson
© Foto: Josefina Dernsjö

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

ARBIS Norrköping

23 november 2016
Stand-up
Johan Hurtig
Messiah Hallberg
MC: Ben Kersley
Arr: NKPG HA HA!

LÄNKAR
Messiah Hallberg hemsida Facebook
Johan Hurtig blogg Facebook
NKPG HA HA! hemsida Facebook
Arbis hemsida Facebook FB-evenemang
Norrköping öppnar ögonen för skratt recension Kultursidan.nu 1/10 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.