• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ljusmanifestation mot skärpta lagen

#vistårinteut.
Skvallertorget. Röster och ljus mot skuggorna.

 

Vem vågar tända hoppets ljus igen?

KORTKORT/NORRKÖPING Ljusen värmde men vinterkylan och allvaret var påtagligt. Uppemot 200 personer samlades på Skvallertorget på årsdagen av den skärpta asyllagstiftningen.

Talare följde på talare med det gemensamma budskapet #vistårinteut. Omar Makrams tal om ondskan i att tända ett hopp och att sedan släcka det bet hårdare än kylan. Konsekvenser av en skärpt lagstiftning och dess tillämpning.

Medmänniskor. För ett drygt år sedan, när budskapet ”Refugees Welcome” fyllde Tyska torget i Norrköping och många andra torg runt om i Sverige, var stämningen en annan, stark och hoppfull. Många av de närvarande var med då, för några kanske det var första gången. Någon kanske tvingats lämna landet.

”Låt barnen stanna”, ”Vår framtid är tillsammans”. Handskrivna och tryckta budskap och banderoller lystes upp av lampor och facklor. ”Afghanistan är inte säkert – Låt oss stanna”. Ett barn tände ett ljus.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Michael Strandhed

SKVALLERTORGET Norrköping

24 november 2016
#vistårinteut

Ljusmanifestation
Arr: Ett Norrköping för alla, Good News of Norrköping, Ensamkommandes riksförbund, Refugees Welcome Norrköping, Folkkampanjen för asylrätt, och Asylgruppen Norrköping

LÄNKAR
#vistårinteut FB-evenemang
#vistårinteut på Skvallertorget ikväll KortNytt Kultursidan.nu 24/11 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ljusmanifestation mot skärpta lagen

  1. Pingback: Årets 5i12-pris till Ett Norrköping för alla – KULTURSIDAN.nu