• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Norrköping Light Festival tänder igen

Återanvändning och miljöhänsyn är ledord

KORTNYTT/NORRKÖPING Infinity – ljus speglat i det oändliga. Talking Heads, ljushuvuden som agerar och reagerar. Livets stora cirkel Circle of Light. På söndag tänds ”Norrköping Light Festival” för andra året med tolv nya och gamla ljusinstallationer.

Norrköping Light Festival sprider sitt ljus utmed Strömmen från söndag 27 november till 8 januari. Årets nya installationer, hämtade från ”Amsterdam Light Festival”, är Holon Light, Open Lounge, Bridge, Birds Fly Around with You, Drawn in Light, The Uniting Lightstar, Talking Heads och Infinity. Kvar från förra året är Circle of Life, Water Fun, Object O och Intrepid – the Paper Boat.

Återanvändning och miljöhänsyn är ledorden för ”Amsterdam Light Festival” och därmed även för efterföljaren i Norrköping. Hellre sparsamt och spännande användande av energisnålt ledljus än vräkiga ljuskaskader.

Invigning och premiärpromenad kl 16 på söndag, samtidigt som första ljuset tänds i Värmekyrkans stake. Start från Norra Grytsgatan 8 (på torget vid Visualiseringscenter C och Cnema).

CENTRALA Norrköping

27 november 2016 – 8 januari 2017
Norrköping Light Festival

Ljusutställning utomhus
Arr: Upplev Norrköping i samarbete med Amsterdam Light Festival

27/11 kl 16
Premiärpromenad
Start från Norra Grytsgatan 8

LÄNKAR
Norrköping Light Festival hemsida Facebook FB-evenemang
Norrköping Light Festival lyser i vinter KortNytt Kultursidan.nu 2/9 2016

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Norrköping Light Festival tänder igen

  1. Pingback: Premiär för Norrköping Light Festival (recension) – KULTURSIDAN.nu