• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Magnus Nilsson ny VD för Upplev & LDG

Tidigare vd för Kolmårdens djurpark

NORRKÖPING Magnus Nilsson återvänder till Norrköping. Det är en tidigare vd för Kolmårdens djurpark som tar vid som vd för både Upplev Norrköping och Louis de Geer.

Det var i början av augusti som det blev känt att Stefan Papangelis, vd för Upplev Norrköping, och Johan Bergerfalk, vd för Louis de Geer, lämnar sina uppdrag vid nyår för att starta bolag inom utställningsbranschen

Magnus Nilsson kommer närmast från Gustavsviks Resorts i Örebro, som han lämnade i våras för att flytta till Norrköping. Tanken var att ägna sig åt styrelseuppdrag och friare engagemang, som föreläsningar. Han har fram till nyligen varit ordförande i Svensk Turism under tolv års tid och vice ordförande i Visit Sweden.

Tiden i frihet blev alltså kort när kommunalrådet Reidar Svedahl, styrelse-ordförande för Upplev Norrköping, tog kontakt.

– Magnus är en person med lång och bred erfarenhet inom olika delar av besöksnäringen. Efter många år på olika platser i Sverige och utomlands har han en lång erfarenhet och ett brett kontaktnät. Att Magnus är känd och ett omtyckt ansikte är självklart ytterligare en fördel, säger Reidar Svedahl.

I en intervju för nättidningen Besöksliv framhåller Magnus Nilsson Tiger World i Kolmården som en satsning han är mycket nöjd med under sin tidigare karriär.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.