• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Studentsångarna ger Höstkonsert

Turnérade på Island i våras

NORRKÖPING Nyskrivet och med en doft av Island. Linköpings Studentsångare ger Höstkonsert i Immanuelskyrkan på lördag. På programmet för manskören står nyskriven musik, resultatet av körens kompositionstävling för kvinnliga tonsättare.

Vann gjorde Cecilia Damström, Finland, med At Teasdale’s. Övriga prisvinnare blev Maria Löfberg, Sverige, med Sing!, och Laura Stevens, Sydafrika, vars verk heter The Way We Go. De tre körverken uruppfördes i maj i våras.

– Det blir även körmusik vi tagit med oss hem från vår turné till Island i maj månad och flera av våra favoritstycken, skriver körens ledare Christina Hörnell, director musices vid Linköpings Universitet, i ett pressmeddelande.

Linköpings Studentsångare gick tidigare under namnet Lihkören, känd för att följa traditionen med att blanda traditionell manskörsmusik, ambitiösa satsningar med studentikosa upptåg.

IMMANUELSKYRKAN Norrköping

15 oktober 2016 kl 16
Höstkonsert
Linköpings Studentsångare

LÄNKAR
Linköpings studentsångare hemsida Facebook FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.