• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Underbart är jazz på cd och konsert


Ann-Christin Hallgren sjunger jazzens evergreens med Rune Falk, jazzsaxofonist, flöjtist, klarinettist mm som var med i alla de stora svenska jazzsammanhangen redan på 1950-talet. Intervju och repetitionsbilder från inspelningen av cd:n Underbart är Jazz. 4:04.

 

Ann-Christin sjunger med jazzlegenden Rune Falk

 

Underbart är jazz är namnet på den nya cd-skiva som flitiga konsert- och jazzsångerskan Ann-Christin Hallgren nyligen spelat in i studion i Åby tillsammans med Rune Falk, en av de sista jazzlegenderna från Nalens storhetstid på 1950- och 60-talen. Naturligtvis spelade han med Dompan, Arne Domnerus men också med många andra svenska jazzmusiker.

– Han är så duktig, han har ett stort kunnande, säger Ann-Christin Hallgren om Rune. Han har också stor respekt för de musiker han samarbetar med.

Rune är inte sen att svara:

– Jag känner Ann-Christin och vet hennes kapacitet. Och vi trivs bra ihop.

Skivinspelningen är bara ett av många samarbeten sedan de träffades i Västra Husby kyrka för många år sedan. Rune spelade med turnerande jazzgruppen Jazzin´DUKES och man sökte efter en vokalissa som kunde sjunga Duke Ellingtons Sacred concert. Det kunde Ann-Christin med besked.

Sedan dess har de gjort en hel del konserter tillsammans. Och nu sommaren 2010 gick de in i studion i Åby utanför Norrköping för att spela in en cd med en rad lokala musiker från Norrköping och Söderköping.

Cd:n, fylld av evergreens från jazzens storhetstid, släpps med en konsert i Immanuelskyrkan under Kulturnatten i Norrköping.

Text och film: Ann-Charlotte Sandelin

Underbart är jazz

 • • CD
 • • Konsert i Immanuelskyrkan
 • 25 september kl 21
 • MEDVERKANDE
 • Sång: ANN-CHRISTIN HALLGREN
 • Saxofon mm : RUNE FALK
 • Piano: MARCUS ÖSTERLUND
 • Trummor: ÖRJAN LNDGREN
 • Bas: BO LINDSTRÖM
 • Gitarr: JERKER HÅRDÄNGE
 • Gitarr: BERTIL INGWALDSSON
Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.