• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Mara Contardo på Galleri Rådhuset

Mara Contardo
Höstbesök. Mara Contardo gästar Galleri Rådhuset i Söderköping. Oftast är det BlandArt, som förvaltar galleriet, som ställer ut där. Den här gången är det Söderköpings konstförening som står för urvalet.

 

Som en berättelse att läsa

 

Guld på silkespapper. Mara Contardos akvareller på det flortunna underlaget blev hennes signatur i konstvärlden. Utställningen på Galleri Rådhuset visar på en större bredd med skulptural blandteknik. Och många fler färger.

Jag läser mig till att Mara Contardo, född och uppvuxen i Chile, alltid målat. Men det är först i Sverige hon gått vidare med formell utbildning på olika konstskolor. Och det är i Blomstermåla hon bor och verkar.

 

Mara Contardo
Objekt. Det röda och svarta återkommer på olika sätt.

 

Utställningen på Rådhuset bär syn för sägen. Där är den skickliga hanteringen av silkespapperet som är mer än bara vackert måleri. En värld av färg, form, behandling och komposition bär släktskap från måleri till objekt till akvarell. Ibland är färgspelet mer kraftfullt, ibland i finare nyanser.

Bildvärlden använder både föreställande, gärna gestalter, och abstrakta kompositioner. Det kan påminna om det ”moderna” prövandet på 1930-talet, eller barns lek.

Där finns ett starkt drag av undersökande av material och struktur. Varje verk är som en berättelse, för betraktaren att läsa. Som objektet/kompositionen inom tavlans ram men skapad av bitar i trä och andra materia. Svart, rött, guld och vitt återkommer på olika sätt. Den oroar mig – på ett intressant sätt.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Boy Svedberg

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

GALLERI RÅDHUSET Söderköping

22 oktober – 6 november 2016
Mara Contardo

Akvareller, målningar, objekt
Arr: Söderköpings konstförening

LÄNKAR
Mara Contardo info
Söderköpings konstförening hemsida Facebook
BlandArt hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.