• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Mimartist får GT Bäckmans stipendium

Vill nå nya publikgrupper med sin konst

NORRKÖPING Inte ett ord. Jessie Lewis Skoglund, scenkonstnär som ursprungligen kommer från Finspång, får GT Bäckmans stipendium på 135.000 kronor. Hon studerar vid Stockholms dramatiska högskolas kandidatutbildning mimskådespeleri.

Efter att stipendiet, ett av Sveriges största kulturstipendier som förvaltas av S:t Olofs församling, under flera år delats ut till musiker går det för första gången till en kandidat inom teatergenren.

Jessie Lewis Skoglund ambition är att kunna skapa ny scenkonst ihop med andra, utan onödiga hinder eller begränsningar, där dans och rörelse möter text.

Stipendiekommittén lyfter fram mottagarens konstnärliga kvalitéer och utbildningens höga nivå.

… vidare gör hennes uttalade vilja att arbeta konstnärligt gränsöverskridande, hennes stora sociala engagemang och hennes vilja att hitta nya former att nå publikgrupper, som inte självklart får ta del av scenkonst, till en värdig mottagare av stipendiet.

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Mimartist får GT Bäckmans stipendium

  1. Pingback: G T Bäckmanutdelningen firade 10 år – KULTURSIDAN.nu