• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Välkommen till Sverige som gratisteater

Bygger på berättelser ur verkliga livet

KORTNYTT/SÖDERKÖPING
Två barn på flykt. Teater Sörmland spelar Välkommen till Sverige i sporthallen Vikingen på måndag kväll. Redan på morgonen ges föreställningen för högstadiet och gymnasiet som ägnar en heldag åt den brännande frågan.

Välkommen till Sverige bygger på verklig grund. Skådespelarna i Teater Sörmland har intervjuat tre ensamkommande flyktingbarn. Med grund i deras berättelser har de skapat Aisha och Mohammed från Afghanistan och deras långa resa till Sverige.

Skoleleverna som ser föreställningen deltar i en temadag där de möter berättelser från ensamkommande ungdomar i Söderköping, lär sig mer om hur asylprocessen ser ut och där de får fundera på sin egen roll i samhället.

Föreställningen på måndagskvällen är öppen för alla. Med fri entré.

SPORTHALLEN VIKINGEN Söderköping

19 december 2016 18.30
Välkommen till Sverige
Teater Sörmland

Arr: Söderköpings kommun

LÄNKAR
Teater Sörmland hemsida Facebook
Söderköpings kommun Kultur & Fritid hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.