• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ronja Kyndel stipendiat till Berits ära 2017


Eldsjälar. Ronja Kyndel är 2017 års mottagare av Fonus Östs stipendium till Berit Malmqvists ära.

 

Eldsjäl och medmänniska

 

NORRKÖPING Eldsjäl och medmänniska. För Ronja Kyndel är alla människor lika mycket värda. Den åsikten är för henne inte enbart en tanke utan något hon omsätter i praktiken, särskilt när det gäller barn och vuxna som faller utanför de sociala skyddsnäten. Ronja är 2017 års mottagare av Fonus Östs stipendium till Berit Malmqvists ära.

Berit Malmqvist har i många år arbetat för de svagares bästa. Hon kan ju betraktas som Vrinnevisjukhusets räddare, då hon samlade namnunderskrifter och bildade en ring av människor runt sjukhuset när akutmottagningen var på väg att monteras ned.

Numera ägnar hon sig främst åt att vara ambassadör för Barndiabetesfonden, men hon har också gjort mycket i det tysta. För de äldre generationerna är hon kanske mest känd från musikscenerna och inte minst från Arbis, den grund som en stor del av hennes engagemang utgår från.

Fonus Öst har tagit fasta på Berits engagemang för utsatta och inrättade för två år sedan Fonus Östs stipendium till Berit Malmqvists ära. I år gick stipendiet på 25.000 kronor till eldsjälen och medmänniskan Ronja Kyndel med följande motivering:

I en tid då vindarna känns allt kyligare, är Ronja Kyndel ett värmande exempel. Med ett stort hjärta driver hon ett flertal projekt, som skänker livshopp och glädje. Oavsett om det är sommarläger eller julklappar till barn eller arbetet inom Rädda Barnen och den ideella föreningen Good News of Norrköping, så sker allt med samma passion och engagemang.

Ronja reagerar på all form av orättvisa i vår värld. Just därför känns det här priset som en ovanligt rättvis handling.

Vid en ceremoni på Fonus Öst i Norrköping tog en rörd Ronja Kyndel emot check och hyllningar. Och Berit Malmqvist försäkrade att det inte fanns någon värdigare stipendiat!

– Ett stort grattis till Ronja Kyndel. Fortsätt i samma anda. Vi är mycket glada över att det finns engagerade medmänniskor som du, avslutade Tony Mellgren från Fonus Öst.

Ronja Kyndel är den andra stipendiaten i ordningen. Förra årets stipendiat var artisten Marcus Fyrberg.

© Text och foto: Sven Åke Molund

FONUS Norrköping

22 februari 2017
Ronja Kyndel

Mottagare av Fonus Östs stipendium till Berit Malmqvists ära

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.