• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Bachs Johannespassion i Hedvigs kyrka

 

Jesu sista dagar under påsken

 

NORRKÖPING
Johannes Sebastian Bach kallas ibland den femte evangelisten. Hans oratorier, som levandegör Nya testamentets viktigaste berättelser, har starkt bidragit till detta. S:t Olofs Oratoriekör, inklusive förstärkning, ger Johannespassionen på söndag, med solister och musiker.

Johannespassionen är evangelisten Johannes berättelse av påskens händelser med Jesu sista dagar i livet, hans dom och brutala avrättning. Jesus gestaltas av basens stämma, som sjungs av Staffan Liljas. Tenorstämman för berättelsen vidare i form av berättaren Johannes med Mats Carlsson i rollen.

Sopran- och altsolister är Minna Nyberg och Helene Ranada Matsoms och deras arior gestaltar många av de känslor som den dramatiska berättelsen väcker.

Kören har flera roller. Den får gestalta den hätska, upphetsade folkmassan som kräver att Jesus döms till döden. Och genom koralerna sätter den in skeendet i ett både större och personligare sammanhang – vad betyder det som hände för mig i dag 2017?

© Text: Ann-Charlotte Sandelin

HEDVIGS KYRKA Norrköping

9 april 2017 kl 17
Johannespassionen

Oratorium av J S Bach
Dirigent: Lars Beckman
S:t Olofs oratoriekör
Musiker ur SON, Ulf Tellin, orgel
Solister: Minna Nyberg, sopran, Helene Ranada Matsoms, alt, Mats Carlsson, evangelist och tenor, Staffan Liljas, bas

LÄNKAR
S:t Olofs församling Facebook FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Bachs Johannespassion i Hedvigs kyrka

  1. Pingback: Johannespassionens vackra koraler (recension) – KULTURSIDAN.nu