• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Thalias vänner på turné med Chopp Event


Sommarnöje. Det blir allsång i Brådtom sluss i år igen, Thalias vänner och Chopp Event gör ett nedslag i sin gemensamma Allsång på Turné i juli.

 

”Ibland bara plingar det till sådär”

 

NORRKÖPING/VALDEMARSVIK ”Ibland bara plingar det till sådär.” Carina Perenkranz fick en idé, kontaktade Per-Olof Gustavsson och sydde ihop ett program. Fyra sommarkvällar på välkända platser – och en lite otippad. Robban Haglund är första gästen.

 

Per-Olof Gustavsson presenterar Robert Haglund
Spexare. När Thalias vänners Per-Olof Gustavsson presenterade Robert Haglund häromåret klädde han ut sig. Nu möts de igen.

 

Kvarteret Knäppingsborgs nya ägare sopar med kvasten och nystartar sommarunderhållningen. Allsångsarrangerande sällskapet Thalias vänner står därmed utan sommarscen igen.

– Ibland bara plingar det till sådär. Och när Thalias vänner inte får vara kvar i Knäppingsborg så var det självklart, säger Carina Perenkranz som ringde upp Per-Olof Gustavsson och fick napp direkt.

Tillsammans har de planerat fyra allsångskvällar i juli och ett stycke in i augusti. Det blir sång, gäster, spelemän, unga talanger och allt som hör allsången till.

Första gästen är Robban Haglund, norrköpingsborne artisten som smeker publikens öron med skönsång från 1950- och 1960-talet i Fantastic Four men också gjort ett album där han hyllar ungdomens hårdrocksidoler.

Allsångsledare förutom Per-Olof Gustavsson är Carina Perenkranz och Marcus Fyrberg.

 

Carina Perenkranz.
Idéspruta. Carina Perenkranz sydde ihop en Allsångsturné och fick Thalias vänner på tåget.

 

Allsång på Turné står på programmet, till platser som Carina Perenkranz har anknytning till. Färgargården var Chopp Events huvudscen förra året, från barnteater till fars och julföreställning. Under ett par år höll Carina Perenkranz och Pontus Helander i allsången vid Brådtoms sluss, nu kommer Chopp Event tillbaka för en kväll.

Tredje platsen är Gryts varv i Valdemarsviks kommun, där Krister Biörsmark Eriksson och hustrun Anna Biörsmark ansvarar för varvets hotell- och konferensdel.

– Krister Eriksson var tidigare VD på Grand Hotell, förklarar Carina Perenkranz som gjort både shower och revyer där.

Sista hållplatsen för turnén är Pro Nova, lite mer otippat med allsång inomhus i augusti. Även om Chopp Event hållit Artistcamp för barn och ungdomar där och dessutom genomförde musikalen Musical Dreams där förra vintern.

– De frågade om vi kunde göra något trevligt i kupolen i sommar.

Det kunde Carina. Det bara plingade till.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Arkivfoto: Sven Åke Molund

NORRKÖPING/GRYT

13 juli – 7 augusti 2017
Allsång på Turné
Allsång, gäster, unga begåvningar, lotterier m.m.
Allsångsledare: Per-Olof Gustavsson, Carina Perenkranz och Marcus Fyrberg
Arr: Thalias vänner och Chopp Event

13/7 kl 18 Färgargården
20/7 kl 18 Brådtoms sluss
27/7 kl 18 Gryts varv
7/8 kl 18 Pro Nova

LÄNKAR
Chopp Event hemsida Facebook
Thalias Vänner hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.