• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Poesikonspiratörer i Broadways källare


Tillsammans. En nobelpristagare kan inte ha fel. Poesi gör sig bäst genom mikrofon.

 

Poesikväll med ”open mic” – lyssna, delta

 

NORRKÖPING Poesitorkan har varit lång. Snart blir det äntligen ändring på den saken. Tre lokala poeter konspirerar tillsammans, på torsdag smyger de ner i Broadway Konditoris källare. De väl valda, smakade, rimmade, påflugna orden ska strömma, porla, droppa från scenen.

– Vi är lite folk som börjar bli sugna på att hitta på saker, får se vad det blir framöver. Detta meddelar Jonas Edström, känd från Poetry slam-aktörerna i föreningen Dödsstjärnan som var mycket aktiv på 00-talet.

Till att börja med alltså Poesikonspirationen på Broadway. Förutom Jonas Edström står Christina Schneider (avsomnade Tea & Tale) och Mia Sandström på scenen. Med flera. Den som vill medverka har goda möjligheter att göra sig hörd under ”open mic” – öppen scen.

– Slappa lite i Broadways källare med oss. Lyssna på folk som pratar i micken – scenpoesi, spoken word, dikter.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin
© Foto: Jonas Edström


KONDITORI BROADWAY Norrköping

27 juli 2017 kl 19

Poesikonspirationen

Poesikväll med open mic
Christina Schneider

Mia Sandström
Jonas Edström
m fl.

LÄNKAR
Poesikonspirationen FB-evenemang
Te och Poesi samsas på söndagskvällar reportage Kultursidan.nu 9/2 2016

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.