• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Metalkväll med Nemis på Cromwell House


Blandband. The Projects medlemmar har vitt skilda musikbakgrunder, från punk till blues. Första singeln Change är veckans Östgötahitten på P4 Östergötland.

 

Bra band utan bokningsbolag på turné

 

NORRKÖPING Minimetalfestival. På fredag fylls The Cromwell House av metal, med fyra band från Norrköping, Finspång, Varberg och Hässleholm. Spelningen ingår i Studiefrämjandets Nemis-projekt som ger band på hög nivå möjlighet att turnera.

Nemis (New music in Sweden) arrangerar klubbturnéer och festivalspelningar för grupper/band som har studiecirkel hos Studiefrämjandet och håller en hög nivå men inte har skivbolag/bokningsbolag bakom sig.

– Denna kväll väljer vi att låta metal/thrash m.m. komma fram. Så alla som gillar det i Norrköping ska bege sig till Cromwell på fredagkväll, säger Patrik Hyberts, musikansvarig på Studiefrämjandet i Östergötland.

 

Violent Divine
Popdoom/sleazethrash. Violent Divine från Norrköping avslutar kvällen på The Cromwell House.

 

Lokala band är Violent Divine från Norrköping och The Project från Finspång. Violent Divine bildades 2005 och spelar hårdrock men kallar sin musik för popdoom/sleazethrash. Senaste plattan Hyperactivity Disorder släpptes 2015 och har uppmärksammats i radio över hela världen. Just nu är bandet i studion och finslipar sitt femte album som släpps senare i höst.

The Project startade på en nyårsafton 2013 av coverbandsvirtuosen Daniel Ahlin och Death metaltrummisen Stefan Kronqvist. Övriga bandmedlemmar representerar andra stilar från punk till blues. Sammansatt så är The Project en mix av olika stilar vilket speglar bandnamnet. Just nu så är The Project inne i studion och ska spela in den första fullängdaren. Har just släppt första singeln Change som dessutom blir ”Östgötahitten” på P4 Östergötland denna vecka.

– Det är också spännande att få presentera en akt från Hässleholm (Wysdom Given) och en akt från Varberg (Revengia), fortsätter Patrik Hyberts.

Wysdom Given startade som bluesrockband 2013 men gick i stort sett direkt över till metal. Revangia spelar Heavy Metal och släppte första skivan A decade in the dark redan 2004. Senaste skivan är Falling Sky, 2016.

Studiefrämjandet gör dessa utbytesspelningar som en del i ett utvecklingssystem kopplat till studiecirkeln och gruppernas utvecklingsplaner.

– Detta är ett unikt system vi har i Sverige som bygger på folkbildning och att människor ska kunna skapa egen kultur, avslutar Patrik Hyberts.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin

© Foto: Pressbilder/Studiefrämjandet

BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Revengia

THE CROMWELL HOUSE Norrköping

29 september 2017
Nemis@Cromwell
Arr: Studiefrämjandet/Nemis

PÅ SCEN
21.00 Wysdom Given från Hässleholm
22.00 Revengia från Varberg
23.00 The Project från Finspång
24.00 Violent Divine från Norrköping

LÄNKAR
Studiefrämjandet/Nemis hemsida Facebook FB-evenemang
Wysdom Given YouTube
Revengia YouTube
The Project Facebook
Violent Divine YouTube

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.