• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Stage Skandia ny mötesplats för unga


Glittrande start. Planeringsgruppen  showar lite inför lördagens invigning av Stage Skandia som blir en mötesplats för äldre ungdomar  i centrala Norrköping.

 

”En plats där vänskap och kultur skapas”

 

NORRKÖPING Nytt liv i gamla Skandiateatern. Kulturskolan och Fritidsgårdarna öppnar Stage Skandia som en plats för ungdomar som gillar kultur. Planeringsgruppen har lagt upp planerna för lördagskvällens invigning.

Stage Skandia öppnar på lördag. Äntligen! Att ungdomar vill ha en mötesplats i centrala Norrköping har de styrande haft klart för sig i många år förklarar Senad Mutic, ledamot i utbildningsnämnden som gav tjänstemännen på Utbildningskontoret i uppdrag att ordna detta redan förra året.

Målgruppen är ungdomar från högstadiet upp till 25, 26 år.

 

Senad Mutic, Hans Eriksson och Ulla-Britt Eriksson
Samverkan. Politikern Senad Mutic tillsammans med Kulturskolans chef Hans Eriksson och Ulla-Britt Eriksson är några som arbetat för att möjliggöra Stage Skandia.

 

Allt började falla på plats när Kulturskolan och Norrköpings Fritidsgårdar hyrde in sig i Skandia (Bio–Tjadden–Chopp Event–TV-studio–Arbis-musikal m.m.) för musikalen Robin Hood tidigt i våras.

– Vi hörde att fastighetsägarna sökte hyresgäster, berättar Ulla-Britt Eriksson från Kulturskolan.
– Då kändes det som att vi var något på spåren, fortsätter hennes kollega Viktoria Ahlin.

Nu startar Kulturskolan och Fritidsgårdarna gemensamt verksamheten som kommer att utvärderas efter ett år. Hyran står Kulturskolan för. Faller allt väl ut så blir det fortsättning. Viktoria Ahlin kommer att hålla i verksamheten tillsammans med Pascal Behnan från Norrköpings Fritidsgårdar.

Till sin hjälp har de ungdomarna själva som får önska och planera, till exempel programmet för invigningskvällen.

– Vi har repat låtar till invigningen, berättar Kajsa Johansson i planeringsgruppen.

10 ungdomar ingår i gruppen som planerat för en timslång show med sång, dans och musik. Kulturskolans ungdomskör sjunger och Frinavets showgrupp uppträder.

– Vår dansgrupp The Future är med, lyfter Ajla Mujic fram.

Dessutom blir det en minneskavalkad med låtar från alla de musikaler som Kulturskolan och Fritidsgårdarna satt upp tillsammans. Det har varit en hel del Shakespearebearbetningar genom åren, senast som sagt Robin Hood.

 

Snart lyser Skandias skylt igen
Snart lyser Skandias skylt igen. Stage Skandia på Drottninggatan kommer att hålla öppet vardagskvällar och helger för ungdomar från högstadiet och uppåt.

 

Planeringsgruppen har också tänkt på Höstlovet. Stage Skandia håller öppet, bland annat med workshops i dans, teater och musik.

Lite längre fram står en besök från Stockholm, Diego Martinez som fått framgångar på YouTube. Storbandskväll, teateruppspelningar, Nyårsfest och konsert med unga låtskrivare finns också med i planerna. Plus förstås nästa års musikal: Djungelboken.

I lokalen mot gatan är kafédelen som ska skötas av Pangea, kommunens uppsökande verksamhet som håller i ungdomsgruppen Back Up.

– Stage Skandia är en plats där vänskap och kultur skapas, som Gustav Lind i planeringsgruppen formulerat saken. Det skriver alla under på.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin

© Foto: Sven Åke Molund

STAGE SKANDIA Norrköping

21 oktober 2017 kl 17.30

Invigning

Sång, dans, musik
Arr: Kulturskolan, Norrköpings Fritidsgårdar, Pangea

LÄNKAR
Kulturskolan hemsida Facebook  FB-evenemang
Robin Hood ger systerskapet scenrum recension Kultursidan.nu 3/3 2017

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Stage Skandia ny mötesplats för unga

  1. Pingback: Cirkus Debre Berhan gästade Talkshow – KULTURSIDAN.nu