• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Bråvikens Kammarsymfoniker konserterar


Tillbaka. Johan Dalene kommer till Hörsalen på söndag där han är solist i Brahms dubbelkonsert tillsammans med cellisten Daniel Thorell och Bråvikens Kammarsymfoniker.

 

Äntligen tillbaka i Hörsalen!

 

NORRKÖPING Romantisk dubbeldejt. Bråvikens Kammarsymfoniker spelar in sig i Hörsalen tillsammans med Linköpings Akademiska Orkester på söndag. Det blir Brahms och Tjajkovskij. Solister är vännerna Johan Dalene och Daniel Thorell.

Äntligen tillbaka i Hörsalen! Bråvikens Kammarsymfoniker satsar dubbelt på söndag: två orkestrar, två solister, två romantiska mästare. Den andra orkestern är Linköpings Akademiska Orkester. Solister är Norrköpings just nu hetaste violinist, Johan Dalene, och cellisten Daniel Thorell.

Daniel Thorell från Åkersberga är liksom Johan en mycket begåvad ung musiker. Killarna har mötts på musiktävlingar genom åren och matchades tidigt som kammarmusikergrupp. De har tränat och konserterat mycket tillsammans.

Bråvikens Kammarsymfoniker utgörs främst av musiklärare och fritidsmusiker och brukar satsa på en konsert per säsong. De samarbetar gärna med unga orkestrar och lyfter fram unga lokala förmågor som solister. Johan Dalene spelade med orkestern så sent som 2015.

Från början planerades två konserter, en i Linköping på lördagen och en i Norrköping. Nu är Linköpingskonserten inställd men den i Hörsalen spelas som planerat på söndag.

Vid konserten spelas verk av Johannes Brahms och Pjotr Tjajkovskij. Den som ska gifta ihop denna romantiska dubbelhet är dirigenten Merete Ellegaard.

Som ett kuriosum kan nämnas att tvillingpar har fri entré till konserten.

© Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

HÖRSALEN Norrköping

29 oktober 2017 kl 16
Dubbeldejt
Bråvikens Kammarsymfoniker
Linköpings Akademiska orkester
Dirigent: Merete Ellegaard
Solister: Johan Dalene, violin, och Daniel Thorell, cello

PROGRAM
Johannes Brahms, Dubbelkonsert för violin och cello
Pjotr Tjajkovskij, Symfoni nr 4 i f-moll

LÄNKAR
Bråvikens Kammarsymfoniker hemsida Facebook FB-evenemang

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.