• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Krockarna v.44 – Musik, humor, fest

Thåström, Timo eller Dracula?

 

NORRKÖPING Räcker publiken till? Helgens största namn är Thåström men Timo Räisänen är minst lika intressant. Humorkillarna springer gatlopp i Flygelns svängdörrar. Halloween går på övertid fast vi är framme vid Allhelgonahelgen.

Det märks att Norrköping växt till sig både vad gäller invånarantal och evenemang. Norrköping är både en kulturstad och evenemangsstad, inte i klass med storstäderna men kaxig nog ändå.

Det här flyter upp till ytan jag skannar Norrköpings bästa kalendarium (vårt eget förstås). Eftersom (bara) nästan allt kostar skjortan gäller det att ha överblick för att välja rätt.

Rock å sånt

Torsdag
Thåström, punkrockaren som gjort solokarriär, fyller Flygeln i sällskap med sitt band. I höst kom nya albumet, medproducent är Niklas Hellberg. Han har ett hyfsat stort band bakom sig.

Fredag
Timo Räisänen, fick en nytändning efter att ha tolkat Gärdestadlåtar så hela Sverige gråtit. Nu kommer han till Arbis med ett nytt album på svenska i bagaget. Att killen har humor och charm parat med en opolerad röst kan inte vara fel.
• Undrar hur många som dansar till StreaplersBorgen? Visserligen finns inga originalmedlemmar kvar men svenska dansband har numera kultstatus – arbetsseger.

Lördag
All Helgona Rocken – Sensus och studiefrämjandet jobbar gärna ihop. Metalkväll med fem lokala band på Dynamo. Närmare bestämt Murder Inn, Iscream, Yetzer Hara, Desecrated och Von Panzer.

Klassiskt å sånt

Fredag
• Om Dracula från Kungliga Operan, se Halloween nedan.

Lördag
Allhelgonahelg. Alla kyrkor är öppna, med eller utan kaffe och musik.
Barockkonsert i Matteus kyrka.
Finstämt från hjärtat med Lotta Källström och Ann Törnqvist i Östra Eneby kyrka.

Söndag
Jazzmässa i S:t Olai kyrka.
S:t Olofs Kammarkör i Hedvig.

Måndag
Brahms violinsonater. Publiken har börjat hitta till kammarkonserterna i Immanuelskyrkan, konsertpianisten Mats Janssons skötebarn. På måndag är det Christian Svarfvar han samspelar med.

Veckan
Symfoniorkestern fortsätter att showa med Helen, Andreas & Jacke för kommunens alla anställda hela kommande vecka, tisdag till fredag, i De Geerhallen.

Humor å sånt

Humorkillarna springer gatlopp genom Flygeln som om den hade svängdörrar den här helgen. Hur tänker Louis de Geer – ”Det blir roligare med flera” – när de låter arrangörer boka in en rad humorshower så tätt inpå varandra. Tänk om folk bara skrattar åt dem?

Fredag
Nu har vi väl trevligt? Humorparet Anders & Måns talar om lycka i Flygeln.
Trappan är studenternas ställe men smit in om du vill uppleva Team Amerika – United States of Stand Up, fem amerikanska komiker som råkar bo i Sverige.

Lördag
Johan Glans – World Tour of the World mellanlandar i De Geerhallen. Igen?! Är världen inte större?

Söndag
Din jävla fegis! med Johan Ling och Björn Östling i Flygeln.

Måndag
Omogna killar – kommer till stan, närmare bestämt till Flygeln. Özz Nûjen, som är mest känd, i sällskap med Patrik Larsson och Måns Möller.

Halloween å fest

Halloween går på övertid. Den riktiga ”bus eller godis”-kvällen var i tisdags, siste oktober.

Fredag
Spökfester både på Hugo och på Spökhammaren som båda odlar spindelväv och pumpor.
• Värsta skräcken måste ändå operan Dracula vara, uruppförd för bara en vecka sedan. Direktsänd från Kungliga operan till Cnema, Lilla teatern och Folkan Bio i Gusum.

Lördag
Old GoldBorgen. • Insane AsylumArbis (House of Silfver kommer). • Pumpa på med Franz Jäger i Värmekyrkan.

© Text: Ann-Charlotte Sandelin

KALENDARIELÄNKAR
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Måndag
Tisdag
Onsdag

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.