• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Lars Arvidson tolkar Einar Ekberg ikväll


Välljudande. Senast vi fångade Lars Arvidson på bild var i mars 2017 då han sjöng Förklädd gud med Norrköpings Symfoniorkester och musikgymnasister. Lördag kväll sjunger han sånger av Einar Ekberg.

 

En av Sveriges mest populära röster

 

NORRKÖPING Alla visste vem han var. Kyrkosångaren Einar Ekberg drog den stora publiken i Sverige och USA i mitten av 1900-talet. Ikväll sjunger och tolkar operasångaren Lars Arvidson några av dennes sånger i Centrumkyrkan.

Kyrkosångaren Einar Ekberg (1905–1961) föddes in i pingstkyrkan i Malmö. Pojkens musikaliska begåvning upptäcktes tidigt och han blev redan som ung man solist och sångledare. Han bodde tidvis i USA, dit han första gången kom som 19-åring, och turnerade i Sverige, norra Europa och i USA.

Under 1930–1950-talen var Einar Ekberg en av Sveriges mest populära sångare med en bred repertoar. Han drog publik inte bara till till kyrkor utan även andra konsertlokaler. Som flest vid en uppmärksammad konsert i Kungsträdgården i Stockholm med uppskattningsvis mellan 30.000 och 35.000 åhörare. Han var även driven pianist och komponerade.

Operasångaren och Norrköpingssonen Lars Arvidson, som för mindre än ett år sedan gästade hemstaden och De Geerhallen i Lars Erik Larssons Förklädd gud, tolkar en rad av Einar Ekbergs 200 sånger vid en konsert i Centrumkyrkan ikväll lördag. Sten Bäckman ackompanjerar.

© Text och arkivfoto: Ann-Charlotte Sandelin

CENTRUMKYRKAN Norrköping

13 januari 2018 kl 18
Lars Arvidson tolkar Einar Ekberg-sånger
Sten Bäckman, piano

LÄNKAR
Einar Ekberg Wikipedia
Lars Arvidson hemsida
Centrumkyrkan hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.