• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Roliga timmen med Pernilla Wahlgren


Artistfödsel. Pernilla Wahlgrens 50-årsfirande börjar från början. Hon är dotter till skådespelarna Hans Wahlgren och Christina Schollin.

 

Skruvad och bisarr kändiskultur

 

RECENSION/NORRKÖPING Kaos, skrattanfall och tårar. Det är känslor som vi får uppleva under söndagskvällens föreställning. Tack vare Pernilla och hennes begåvade medartister får vi uppleva allt från Pernillas födsel ur Christina Schollins vagina till GW:s mellofall.

Det vankas överraskningsfest. Pernilla fyller 50 år och hennes vänner ordnar det sista innan födelsedagsbarnet kommer. Ballonger blåses upp och bålen kollas en sista gång. Även publiken involveras i förberedelserna, Hanna Hedlund delar ut ballonger som publiken får blåsa upp. Ramen är Pernillas födelsedagsfest och vi som sitter i publiken spelar – men känner oss även som – inbjudna gäster.

Men som vanligt är Pernilla försenad. Att hon alltid är försenad är något som tas upp flera gånger under föreställningen och som de driver med till sin spets.

Något som också påpekas flertalet gånger under föreställningen är hur kort Pernilla är.

 

Pernilla Wahlgren
Kalasporträtt. Pernilla Wahlgren omgiven av Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Kim Sulocki och Måns Nathanaelson.

 

Vi får höra om Pernillas kärlekssaga med Emilio Ingrosso och när barnen Oliver, Bianca och Benjamin föds. Barnen växer upp och vi får lära känna dem, deras personligheter och se hur olika, men ändå lika de är. Samma humor som deras mamma har, den sidan får vi se i showen, hur det är i det verkliga livet är en annan femma.

“Kan du tänka dig att raka mitt rövhål”, frågar den som spelar Benjamin och Pernillas svar är klockrent, “Nej det kan jag inte, har det tillräckligt jobbigt med mitt håriga”. Ett gott skratt förlänger livet, kanske är det så dom tänker?

Vi får även bekanta oss med Pernillas olika förhållanden genom åren. Först ut är Pernillas och Emilios förhållande som skildras med sånger ur musikalen Grease som har fått nya svenska fyndiga texter. Hon är oskuldsfulla Sandy och möter Emilio som är den spännande killen. Vi får även bekanta oss med hennes coola tjejgäng som består av Carola, Lena Ph , Anna Book och Kikki Danielsson.

Från det lättsamma och komiska till det mera allvarliga och känslomässiga. Pernilla sitter mitt på scenen och sjunger om yngsta sonen Theo och hennes relation till hans pappa. Det är gripande och allt annat försvinner för stunden. Hon avslutar med en slängkyss till Theos bild som lyser på den flitigt använda skärmen.

 

Pernilla Wahlgren
Fotoalbum. Pernilla Wahlgren spelade Sandy i Grease på Göta Lejon 2005–2006. Fast inte mot Emilio Grosso utan med Rennie Mirro i den manliga huvudrollen.

 

Som om inget hade hänt fortsätter showen på samma vis med alla pinsamma historier och galenskaper som Pernilla varit med om under sitt 50-åriga liv och hennes mer än 40 år på scenen. Medartisterna klär ut sig till kändisar såsom Torsten Flink och Anna Book med flera.

Även Leif GW Persson får vi bekanta oss med. Hans uppgift är att lösa “Mello-fallet Tvillingsjäl”. Detta tar oss tillbaka till Melodifestivalen år 1991 när Carola sopar mattan med Pernilla med låten Fångad av en stormvind.

Numret gör detta tragiska minne, Tvillingsjäl åkte ut i första juryomgången, till något roligt och spännande. Kan det vara så att det var Pernillas bakgrundsdansares fel att hon inte vann melodifestivalen då istället för Carola? Eller berodde det helt enkelt på att Carolas låt var aningen bättre än Pernillas?

Piccadilly Circus, Jag vill om du vågar, Pippi, Nicke och Nilla och mycket mycket mera får vi se av Pernilla. Vi kan helt enkelt konstatera att denna nyblivna 50 åring har hunnit med ofantligt många saker under sina år.

Under dessa ynka två timmar känns det som att jag blivit en del av Pernilla Wahlgrens liv, trots att jag sitter på rad 12 och stol nummer 284. Jag känner mig delaktig och det visar vilket vinnande koncept Pernilla Wahlgren är.

Tänk dig att showen är roliga timmen i lågstadiet kombinerat med bisarr humor, massor av självkritik, pinsamma berättelser, framtvingade hyllningstal och många goda skratt. Pernilla Wahlgren är helt enkelt Kort, glad och tacksam.

© Text: Caroline Slotte
© Foto: Human Golmohammadi

BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Pernilla Wahlgren

FLYGELN Norrköping

25 februari 2018
Pernilla Wahlgren – Kort, glad och tacksam

Pernilla Wahlgren
Hanna Hedlund
Ola Forssmed
Kim Sulocki
Måns Nathanaelson

Arr: Lifeline Entertainment

LÄNKAR
Pernilla Wahlgren Wikipedia hemsida show
Lifeline Entertainment hemsida

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.